Ρεκόρ εικοσαετίας από τη Βίρτους, που θύμισε... Κίντερ (vid)

Ρεκόρ εικοσαετίας από τη Βίρτους, που θύμισε... Κίντερ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:48 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 14.10.2023

Τα 16 τρίποντα της Βίρτους Μπολόνια στην εντυπωσιακή νίκη στο Μονακό, διέλυσαν το ρεκόρ που κρατούσε από το 2000 και ο Μάρκο Μπελινέλι έγινε... Τζινόμπιλι, ο Σενγκέλια μεταμφιέστηκε σε Σμόντις και ο Ντάνιελ Χάκερ θύμισε τον Ριγκοντό.

Την τελευταία φορά που η Βίρτους Μπολόνια έκανε μία τόσο κυριαρχική εμφάνιση, όπως αυτή της Παρασκεύης (13/10) στο Μονακό, το ημερολόγιο έδειχνε 2000, η ομάδα του ιταλικού βορρά ονομαζόταν Κίντερ και στο παρκέ βρίσκονταν ο Μανού Τζινόμπιλι, ο Αντουάν Ριγκοντό, ο Μάρκο Γιάριτς και ο Ματίας Σμόντις. Τότε, που στο τέλος της σεζόν (2000-01) η Μπολόνια ολόκληρη είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. 

Τώρα, η Βίρτους εκτός του ότι νίκησε στο Πριγκιπάτο με το εντυπωσιακό 83-59 (!) έκανε και ένα μεγάλο ρεκόρ. Έσπασε την επίδοση των 15 εύστοχων τριπόντων που είχε βάλει τότε η Κίντερ σε ένα παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι αυτή τη φορά έβαλαν ένα παραπάνω

Τα περισσότερα εύστοχα, τρία στον αριθμό (σε 6 προσπάθειες) έβαλε ο 37χρονος πρώην NBAer και πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς -παρέα με τον Τζινόμπιλι- Μάρκο Μπελινέλι. Ο Ιταλός είχε 13 πόντους, τους 9 εκ των οποίων με μακρινά σουτ, τομέας στον οποίο ειδικεύεται εδώ και χρόνια. Μόνο που παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. 

Οι Τζέιλιν Σμιθ, Ίφε Λούντμπεργκ, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Τόκο Σενγκέλια και Ντάνιελ Χάκερ έβαλαν τουλάχιστον δύο τρίποντα. Μέχρι και ο σέντερ Τζόρνταν Μάικι έβαλε ένα και συνολικά η Βίρτους είχε 16/31. Δηλαδή, ποσοστό 51,6% και αυτός ήταν, αν όχι ο μοναδικός, ο βασικός λόγος της εντυπωσιακής επικράτησης επί της Μονακό. 

Επίσης, οι παίκτες του ιταλικού συλλόγου αφιέρωσαν τη νίκη στον Ακίλ Πολονάρα. Δηλαδή, στον συμπαίκτη τους που προσφάτως βγήκε από το χειρουργείο έπειτα από την αφαίρεση νεοπλάσματος στους όρχεις.