Μήλον της Έριδος για τις «αιώνιες» η Καρλάφτη

Μήλον της Έριδος για τις «αιώνιες» η Καρλάφτη

Γιώργος Γαβριλάκης 18:32 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 06.04.2023

Το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 7ης θέσης και όλα δείχνουνε πως ολοκληρώθηκε και η παρουσία της Ρένιας Καρλάφτη, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η ολοκλήρωση της πορείας του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με την κατάληψη της 7ης θέσης -μετά από το 3-1 στη σειρά με τον Πρωτέα Βούλας- είναι πολύ πιθανό να συνδυαστεί και με την αποχώρηση της Ρένιας Καρλάφτη. Της διεθνούς φόργουορντ, που σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για να ενταχθεί στο ρόστερ τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι δύο... αιώνιοι λοιπόν, έχουν ψηλά στη λίστα για την αναβάθμιση του νέου τους ρόστερ την Καρλάφτη του ΠΑΟΚ και όπως όλα δείχνουν την τελική απόφαση θα κληθεί να την πάρει η ίδια. 

Κάρτερ στο Sportal για το μεγάλο τρίποντο: «Το έχω ξανακάνει, ήμουν σίγουρη ότι θα μπει»
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

21:45 - 26.03.2023

Κάρτερ στο Sportal για το μεγάλο τρίποντο: «Το έχω ξανακάνει, ήμουν σίγουρη ότι θα μπει»

Η Αρίκα Κάρτερ πήρε με το σπαθί της το τίτλο της MVP του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών με το τετράποντο που σημείωσε στα 52'' και χάρισε το τίτλο στον Παναθηναϊκό. Η γκαρντ των «πρασίνων» μίλησε στο Sportal για την φάση που έκρινε το παιχνίδια και έστειλε μήνυμα για το νταμπλ.

Η Καρλάφτη ολοκλήρωσε την πέμπτη της χρονιά στον δικέφαλο του Βορρα, καθώς στο ρόστερ του βρέθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018. Φέτος η διεθνής φόργουορντ ήταν 3η σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 13,1 πόντους κατά μέσο όρο σε 24 παιχνίδια - πίσω από την Αμερικανίδα Ντάιμοντ Ουίλσον που είχε 16 - ενώ κατά τα άλλα είχε 75% στις ελεύθερες βολές, 40,4% στα δίποντα και 31,8% τρίποντα, με 4 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 34'14'' συμμετοχής.

Θάνος Νίκλας και Ελένη Καπογιάννη βλέπουν στο πρόσωπο της Καρλάφτη μία φόργουορντ με την οποία θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό τους κορμό. Εξάλλου βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της καριέρας της, ενώ υπενθυμίζεται πως η τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε εξετάσει την περίπτωσή της και το περσινό καλοκαίρι, αλλά τελικά το φλερτ δεν μετουσιώθηκε σε «γάμο» και η παίκτρια παρέμεινε στον ΠΑΟΚ.

Οι εξελίξεις στην περίπτωση της Καρλάφτη αναμένεται να τρέξουν άμεσα με τις ενδιαφερόμενες πλευρές να σκοπεύουν να μπουν σε μία μακρά διαδικασία διεκδικηση. Από τη μία, η διεθνής φόργουορντ θέλει να συγκεντρωθεί στην Εθνική ομάδα και στο Eurobasket που έχει μπροστά της στη διάρκεια του καλοκαιριού, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θέλουν να ξεκινήσουν με την συγκεκριμένη προσθήκη και στην συνέχεια να κινηθούν στην περαιτέρω διαμόρφωση του ρόστερ τους για τη νέα χρονιά.