Ρογκαβόπουλος: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στην Εθνική, κάθε στιγμή μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου»

Νίκος Ρογκαβόπουλος

i

© Intime

Ρογκαβόπουλος: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στην Εθνική, κάθε στιγμή μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου»

Sportal newsroom 23:31 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 10.08.2023

Στα 22 του ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αναλαμβάνει δράση στην Εθνική ομάδα και νοιώθει μεγάλη «χαρά και τιμή που βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα», την ίδια ώρα που «η προετοιμασία συνεχίζεται και προσωπικά μαθαίνω κάθε μέρα νέα πράγματα».

Σε περιόδους προετοιμασίας δεν υπάρχει μεγάλη βαρύτητα στα λόγια, αλλά όλοι οι παίκτες δίνουν βάση στα έργα και στη μεγάλη προσπάθεια για την εκπροσώπηση της χώρας σε μία μεγάλη διοργάνωση. Όπως η φετινή με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. 

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, φαίνεται (ξεκάθαρα) πως είναι ένας από τους κομβικούς παίκτες στο rotation του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη και ο 22χρονος φόργουορντ της Μπασκόνια, μετά την ήττα από την Ιταλία, τη μέρα που ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Ακρόπολις εξήγησε πως «ήταν το τέταρτο φιλικό για μας και η αλήθεια είναι ότι ευχαριστηθήκαμε το τουρνουά. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά είχαμε σκαμπανεβάσματα και είχαμε κάποιες απουσίες». 

Πλέον, το μόνο που έχει στο μυαλό του ο δυναμικός φόργουορντ, ο οποίος κάνει... βόλτα με στυλ και ποιότητα σε διάφορες θέσεις, ακόμα και ως σούτινγκ γκαρντ και αναλαμβάνει αρκετούς ρόλους που του αναθέτει ο Ιτούδης, συνέχισε λέγοντας πως «κρατήσαμε την Ιταλία στους 74 πόντους και αυτό ήταν ένα καλό στοιχείο στην προσπάθειά μας. Επικεντρωθήκαμε στην άμυνα και κάναμε καλή προσπάθεια. Θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποια σουτ, κάτι που ίσως άλλαζε και το τελικό αποτέλεσμα». 

Ιτούδης: «Μετά το Αμπου Ντάμπι η δωδεκάδα, περιμένουμε τις εξετάσεις του Αντετοκούνμπο»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

23:02 - 10.08.2023

Ιτούδης: «Μετά το Αμπου Ντάμπι η δωδεκάδα, περιμένουμε τις εξετάσεις του Αντετοκούνμπο»

Το τουρνουά Ακρόπολις τελείωσε, οι δοκιμές έγιναν και θα συνεχιστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα και ενημέρωσε μετά την ήττα από την Ιταλία ότι «έχουμε μπροστά μας 16 μέρες προετοιμασίας», ενώ ενημέρωσε πως «περιμένουμε τις εξετάσεις του Γιάννη (Αντετοκούνμπο)».

Σημασία όμως, για τον Ρογκαβόπουλο, αλλά και για όλους τους παίκτες και τους προπονητές είναι «η καθημερινή βελτίωση. Τα φιλικά αυτά στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις ήταν διαφορετικά, βλέπεις κάθε φορά νέα πράγματα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων και τις απαιτήσεις που δημιουργούνται μέσα στον αγώνα. Το ρόστερ της ομάδας έχει πολλούς καλούς παίκτες στη θέση μου», πρόσθεσε και το κατέληξε πως «είναι χαρά μου που είμαι εδώ, μαθαίνω δίπλα στους συμπαίκτες μου και όποτε μπαίνω στο παρκέ θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».