Τέλος εποχής: Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε ότι σταματάει το μπάσκετ

Ρούντι Φερνάντεθ

i

© Intime

Τέλος εποχής: Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε ότι σταματάει το μπάσκετ

Νίκος Καλαμπάκας 14:28 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 04.04.2024

Τέλος στην πλούσια καριέρα του βάζει ο Ρούντι Φερνάντεθ το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος!

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ένας παίκτης που πολλοί αγαπούν κι άλλοι τόσοι μισούν. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στο μπάσκετ και στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει αφήσει το στίγμα του, αφού αγωνίζεται για τη «βασίλισσα» από το 2012 έως και σήμερα.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 από την Μπανταλόνα στην οποία παρέμεινε έως το 2008. Τότε δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς, όμως το 2011 επέστρεψε για έναν χρόνο στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Την ίδια σεζόν πήγε στο ΝΒΑ ξανά, ενώ έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής το 2012, όταν και βρήκε την μπασκετική του στέγη στη Μαδρίτη. Έκτοτε, έχει κερδίσει τρεις φορές την Euroleague, έξι φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, 7 το Κύπελλο της χώρας και 9 το Σούπερ Καπ.

Πλέον, ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από τα παρκέ, κάτι που θα γίνει όπως δήλωσε ο ίδιος το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά τις υποχρεώσεις της εθνικής Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και εφόσον προκριθεί η φούριας ρόχας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

«Είναι μια δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, την οικογένεια. Μου απομένουν λίγοι μήνες και ελπίζω να συνεισφέρω τα μέγιστα. Είχα μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα να είναι έτσι, σε μια συνέντευξη Τύπου. Ένιωσα πολύ αγάπη και αυτό τελειώνει, αλλά απομένουν λίγοι μήνες για να συνεχίσω να απολαμβάνω τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς, ο αθλητισμός έχει τραυματισμούς, αλλά κατάφερα να μείνω για πολλά χρόνια. Ένιωσα πολύ προνομιούχος που μπόρεσα να φτάσω σε αυτό το σημείο», επισήμανε ο εκ των αρχηγών της Ρεάλ και πλέον ο χρόνος για εκείνον στα παρκέ αρχίζει να μετράει αντίστροφα...