Σε φυλακή της Τουρκίας φίλαθλοι της Μπουντούτσνοστ για τρομοκρατία

Σε φυλακή της Τουρκίας φίλαθλοι της Μπουντούτσνοστ για τρομοκρατία

Sportal newsroom 15:04 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 15.10.2023

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Άγκυρα, καθώς συνελήφθηκαν επτά φίλαθλοι της Μπουντούτσνοστ κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι τεταμένη, λόγω και του πολέμου στο Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Κάτι που έχει κάνει την ένταση να κλιμακωθεί σε όλη την Ευρώπη, εσχάτως.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα μια είδηση κάνει τον γύρο της Ευρώπης και σχετίζεται με φιλάθλους της Μπουντούτσνοστ. Πιο συγκεκριμένα, επτά φίλαθλοι της ομάδας από την Ποντγκόριτσα συνελήφθησαν στην Άγκυρα κατηγορούμενοι ότι αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όλα αυτά κατά την παρουσία των Μαυροβούνιων φιλάθλων στην πόλη, για το παιχνίδι με την Τουρκ Τέλεκομ, για την 2η αγωνιστική του Eurocup. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, έπειτα από έλεγχο που έκανε στο πούλμαν. Την ίδια ώρα οι φίλαθλοι της ομάδας προσπαθούσαν να εξηγήσουν την κατάσταση, χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από λίγο όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι επτά φίλαθλοι θα επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους, δίνοντας τέλος σε αυτή την περιπέτεια.

Ο αρχηγός των φιλάθλων της Μπουντούτσνοστ, μιλώντας για το περιστατικό τόνισε: «Οι οικογένειές τους πήγαν στην Ασφάλεια της Ποντγκόριτσα, προκειμένου να καταγγείλουν απαγωγή. Ζήτησαν τη βοήθεια της Ιντερπόλ και της πρεσβείας. Απ’ όσο ξέρουμε τους απήγαγαν και τους συνέλαβαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του σχεδιασμού δολοφονίας, κάτι που δεν ισχύει αφού πήγαν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Ωστόσο, αν και υπήρχαν φωτογραφίες των φιλάθλων από το ματς δεν αποτέλεσαν αποδεικτικά στοιχεία για την τουρκική αστυνομία».