Το «κυνηγητό» Σλούκα - Μίροτιτς συνεχίζεται - Ο Μαυροβούνιος ξεπέρασε τον Σλούκα στη λίστα με τους τοπ σκόρερ της EuroLeague

Το «κυνηγητό» Σλούκα - Μίροτιτς συνεχίζεται - Ο Μαυροβούνιος ξεπέρασε τον Σλούκα στη λίστα με τους τοπ σκόρερ της EuroLeague

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:44 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 17.11.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς με τους 14 πόντους που σημείωσε στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο με 92-76 κόντρα στην Αναντολού Εφές έφθασε τους 3354 πόντους στη EuroLeague κι ανέβηκε στην ένατη θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Σλούκα.

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε με 92-76 της Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της EuroLeague κι επέστρεψε στις νίκες μετά την εκτός έδρας ήττα από την Μπολόνια. 

Ο Σαβόν Σιλντς ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, καθώς σημείωσε 18 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 1/2 βολές σε 31:30. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Ντέβον Χολ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε 14 πόντους (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές). 

Η συγκομιδή πόντων του Μαυροβούνιου φόργουορντ όχι μόνο βοήθησε την Αρμάνι Μιλάνο να πετύχει την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση, αλλά του χάρισε και μία σπουδαία ατομική διάκριση. Εξάλλου, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους μπασκετμπολίστες είναι τεράστιος και ο κάθε ένας θέλει να πετύχει τους δικού του στόχους. 

Ο Νίκολα Μίροτιτς λοιπόν έφθασε τους 3.354 πόντους στη EuroLeague σε 234 συμμετοχές ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και τώρα της Αρμάνι Μιλάνο. Έτσι, ο σούπερ σταρ της ιταλικής ομάδας, που το καλοκαίρι «σφάχτηκαν» οι ομάδες για την απόκτησή του, βρίσκεται στην ένατη θέση των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης, αφήνοντας στη δέκατη τον Κώστα Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει 3.340 πόντους σε 359 συμμετοχές (125 δηλαδή περισσότερες από τον Μίροτιτς) ως παίκτης του Ολυμπιακού, της Φενέρμπαχτσε και τώρα του «τριφυλλιού». 

Ο Νίκολα Μίροτιτς να σημειώσουμε ότι για μία πενταετία περίπου απουσίαζε από τη EuroLeague, καθώς από το 2014 μέχρι το 2019 αγωνιζόταν στο NBA (Σικάγο Μπουλς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς και Μιλγουόκι Μπακς). 

Το «κυνηγητό» ανάμεσα στον Νίκολα Μίροτιτς και τον Κώστα Σλούκα θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς και οι δύο αποτελούν τους ηγέτες της ομάδας που αγωνίζονται και παίρνουν πάνω τους μεγάλο μέρος των επιθέσεων. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ έχει μέχρι τώρα 19.1 πόντους μέσο με 62.5% στα δίποντα, 41.3% στα τρίποντα και 76.1% στις ελεύθερες βολές σε 28:49. 

Από την άλλη, ο Έλληνας γκαρντ έχει 12.5 πόντους μέσο όρο με 54.5% στα δίποντα, 25.9% στα τρίποντα και 78.3% στις ελεύθερες βολές σε 28:36. Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της EuroLeague κι ο Κώστας Σλούκας έχει την ευκαιρία να περάσει ξανά πάνω από τον Νίκολα Μίροτιτς. 

Τέλος, τη δική του «μάχη» για να πατήσει στην κορυφή της λίστας με τους Top scorer της διοργάνωσης δίνει ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4.325 πόντους πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έχει 4.455 πόντους. 

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!