Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο στο Final 4 του Κυπέλλου και αναβολή - Φωτιά σε στάσεις και ζημιές σε περιπολικά (vids)

Επεισόδια στον ημιτελικό Κυπέλλου του μπάσκετ στην Κύπρο.

i

print screen

Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο στο Final 4 του Κυπέλλου και αναβολή - Φωτιά σε στάσεις και ζημιές σε περιπολικά (vids)

Sportal newsroom 17:57 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:07 - 26.03.2023

Οπαδοί του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης προκάλεσαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ στην Κύπρο αναβλήθηκε.

Στην Κύπρο ο θεσμός του Κυπέλλου αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια στον ημιτελικό Dynatron Απόλλων - Ανόρθωση.

Στο ημίχρονο κι ενώ η Ανόρθωση ήταν μπροστά στο σκορ με 36-34, υπήρχε ανταλλαγή φωτοβολίδων και αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Ορισμένοι, μάλιστα, επιχείρησαν να έρθουν και στα χέρια κι επενέβη η αστυνομία. Προσπάθησε να απομακρύνει τους ταραξίες, ενώ η ΚΟΚ σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις ομάδες αποφάσισαν την αναβολή του Final-4.

Αύριο στις 27/03 θα συνεχιστεί η διοργάνωση με το παιχνίδι Απόλλων - Ανόρθωση να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το Περτολίνα ΑΕΚ - Κεραυνός θα διεξαχθεί κανονικά με φιλάθλους. Ο τελικός που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη(28/03) δεν θα γίνει, με την ημερομηνία να ανακοινώνεται αργότερα.

Μόλις αποφασίστηκε η διακοπή, οι οπαδοί αποχωρώντας από το γήπεδο προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Υπήρξαν, παράλληλα, σοβαρές ζημιές σε περιπολικά.