Σπανούλης: «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα»

Βασίλης Σπανούλης

Σπανούλης: «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:07 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 24.10.2023

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη του Περιστερίου επί της Φάλκο και τόνισε ότι η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το Περιστέρι επικράτησε με 87-70 της Φάλκο Σομπατέλι, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι μεν ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά να τονίζει στις δηλώσεις του πως η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για αυτή τη νίκη. Παίξαμε σκληρά σε σχεδόν όλο το ματς. Η άμυνά μας ήταν εκεί, η έντασή μας ήταν εκεί, το μαχητικο πνεύμα μας ήταν εκεί. Στην επίθεση η μπάλα κόλλησε λίγο, όμως τις περισσότερες φορές πήραμε σωστές αποφάσεις. Όπως είπα στους παίκτες μου, αυτή η εμφάνιση είναι το ελάχιστο που πρέπει να παίξουμε. Έχουμε πολύ χώρο για βελτίωση, όμως αυτο ήταν το μίνιμουμ που πρέπει να παίζουμε.

Η Φάλκο είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλά προπονημένη και το ξέραμε αυτό πριν το παιχνίδι. Είναι μαζί δύο χρόνια. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά και τις προηγούμενες ημέρες στην προπόνηση, ώστε να παίξουμε έτσι σήμερα».

Λεωνίδας Κασελάκης © Intime

Ο Λεωνίδας Κασελάκης από πλευράς του ανέφερε:

«Ήταν νίκη με ένα μεγάλο «πρέπει» για εμάς. προερχόμασταν από 4 σερί ήττες. Η ομάδα μας από πέρσι είναι ομάδα νικητών. Πέρσι αντιδρούσαμε μετά από κάθε ήττα και τώρα έπρεπε να αντιδράσουμε. Είναι όμως απλά μια νίκη. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, να βελτιώσουμε τα αρνητικά και θα τα συζητήσουμε στο αυριανό βίντεο. ΤΟ Σάββατο έχουμε ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Μίλος Κομάκοφ: «Δεν αξίζαμε το -17»

Ο κόουτς της Φάλκο Σομπατέλι, Μίλος Κομάκοφ, τόνισε ότι: «Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω μετά από αυτή τη διαφορά στο τέλος. Δεν πιστεύω πως αξίζαμε το -17 στο τέλος. Παίξαμε καλά για 25=30 λεπτά σε άμυνα και επίθεση. Μετά τους δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Δεν ήμασταν κακοί στην άμυνα 5-5, όμως στο τέλος χρειαζόμασταν ακόμα μια άμυνα για να επιστρέψουμε. Είναι μόλις η δεύτερη αναμέτρηση και θέλουμε ακόμα δουλειά».

Από πλευράς παικτών, ο Μάθιου Τίμπι είπε:

«Παλέψαμε για 25-30 λεπτά. Κάναμε λάθη στην άμυνα, λάθη στην επίθεση και χαμένα ριμπάουντ μας κόστισαν. Το Περιστέρι είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή. Στο τέλος το κομβικό σημείο είναι πως δεν σταματήσαμε στην άμυνα τους αντιπάλους μας αρκετές φορές. Δεν μπορείς να είσαι έτσι σε βάθος χρόνου».