Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Κώστας Αντετοκούνμπο

i

Κώστας Αντετοκούνμπο / © Euroleague

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Sportal newsroom 20:58 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 17.03.2023

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να τον έχουν στη λίστα τους, με την περίπτωσή του να μην τους αφήνει αδιάφορους.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να συνεργαστούν στο μέλλον, με τον παίκτη να είναι στο στόχαστρο των πρασίνων, οι οποίοι θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. 

Ο αδερφός των Γιάννη, Θανάση και Άλεξ Αντετοκούνμπο είναι παίκτης της Εθνικής ομάδας, έχει ποιότητα και σαφώς ο Παναθηναϊκός κοιτάζει την περίπτωσή του, όμως στην παρούσα φάση εκείνος δεσμεύεται με συμβόλαιο, το οποίο και εμποδίζει την ομάδα του Χρήστου Σερέλη από το να κινηθεί επιθετικά για την απόκτησή του. 

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει αγωνιστεί φέτος σε 8 ματς της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε, μετρώντας 4.8 πόντους και 1.2 ριμπάουντ ανά 10:45 λεπτά συμμετοχής. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποσοστά, ο διεθνής σέντερ σουτάρει με 82% στα δίποντα και 59% στις βολές. Πέ

Ο Παναθηναϊκός έχει πονέσει σε μεγάλο βαθμό φέτος στη θέση «5», καθώς οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν πολλές φορές να κατεβεί στα παιχνίδια με μόνο έναν κλασσικό ψηλό. Είναι χαρακτηριστικό πως ως σέντερ έχουν αγωνιστεί τόσο ο Λευτέρης Μαντζούκας, όσο και ο Ντέρικ Ουίλιαμς, πρόβλημα που, εάν υπήρχε ένας παίκτης σαν τον Κώστα Αντετοκούνμπο, δεν θα υφίστατο. 

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο πως το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαγιάννη τελειώνει το καλοκαίρι, μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Κώστα Αντετοκούνμπο θα βοηθούσε στο να καλυφθεί το κενό του Έλληνα γίγαντα, εάν φυσικά αποφασίσει πως δεν θέλει να συνεχίσει με το τριφύλλι. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο ίδιος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ελληνική ομάδα, πέραν του Φιλαθλητικού, καθώς έπαιξε σε Μάβερικς, Λέικερς, Μπουλς, Βιλερμπάν και Φενέρ. Έτσι, μια ενδεχόμενη μεταγραφή του στους πράσινους θα τον φέρει για πρώτη φορά στη Basket League και στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο θα παίξει ως rookie. 

Να σημειώσουμε πάντως πως από πλευράς Παναθηναϊκού, για την ώρα τουλάχιστον, διαψεύδεται οποιαδήποτε επαφή ή κίνηση για την απόκτηση του παίκτη άμεσα.