Στην Αθλέτικ Μπιπλμπάο ο Τσαλμπούρης

Γιώργος Τσαλμπούρης

i

© Intime

Στην Αθλέτικ Μπιπλμπάο ο Τσαλμπούρης

Sportal newsroom 18:01 - 26.02.2023

Ο Έλληνας σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τους Βάσκους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε συμφωνία με τον Γιώργο Τσαλμπούρη προκειμένου να συνεργαστούν μέχρι το καλοκαίρι έφτασε η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι έψησαν τον Έλληνα σέντερ να αφήσει την Μπέτις και να μετακομίσει στην ομάδα τους, αφού πληροί όλες τις προδιαγραφές που είχαν θέσει για τον ψηλό που έψαχναν.

Ο Τσαλμπούρης έχει ύψος 2.18 όμως μπορεί να σουτάρει έυκολα από μέση ή μακρινή απόσταση, γεγονός που έβαλε σε σκέψεις την Μπιλμπάο, αφού ο παίκτης που έψαχνε ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Έλληνα σέντερ.

Με τη φανέλα της Μπέτις είχε 8.8 πόντους με 40% από το τρίποντο σε 16 συμμετοχές στι ισπανικό πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το στοιχείο που ανάγκασε τους Βάσκους να του κάνουν πρόταση και τελικά να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Τσαλμπούρη, που στα 26 του χρόνια βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται και μεταπηδάει σε μια ομάδα που έχει στόχο να αγωνιστεί στα πλέι οφς του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο τσαλμπούρης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ΑΕΚ το 2015. Έκατσε εκεί έως το 2019 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Κολοσσό για μια σεζόν. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων Πατρών, πριν φύγει στην Ισπανία για την Μπέτις, με την οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος.