Εντός με Άρη ο Παναθηναϊκός, «μάχη» παραμονής στο Λαύριο

Μπάνκστον - Γκριγκόνις

Εντός με Άρη ο Παναθηναϊκός, «μάχη» παραμονής στο Λαύριο

Sportal newsroom 08:58 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 05.02.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Άρη (17:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, την ώρα που το Μαρούσι φιλοξενεί το Λαύριο (20:15) στα παιχνίδια που ολοκληρώνουν την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Άρη, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση του αήττητου εντός συνόρων.

Το «τριφύλλι» μετά την ήττα στη Λιθουανία, απέναντι στην Ζαλγκίρις, για την 25η αγωνιστική της Euroleague, θέλει να βγάλει αντίδραση και παράλληλα να παραμείνει στην κορυφή και σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα τις τελευταίες μέρες, με τον Εργκίν Αταμάν να μην υπολογίζει για το παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλονικείς τους Ματίας Λεσόρ και Ιωάννη Παπαπέτρου, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Την ίδια ώρα ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στη δράση και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ο Άρης, από την άλλη πλευρά, έρχεται με... φόρα από την εμφατική νίκη απέναντι στην Ουλμ, στην Γερμανία, ωστόσο θα πορευτεί στη σεζόν με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Ρομπέρτο Γκάλινατ θα είναι εκτός δράσης για το επόμενο δίμηνο με πρόβλημα στο χέρι. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα βρίσκεται στην αποστολή, ενώ εκτός δράσης θα είναι ο Γιώργος Φίλλιος.

Η αγωνιστική κλείνει με ένα σημαντικό παιχνίδι για τη «μάχη» της παραμονής. Στο Μαρούσι η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη φιλοξενεί το Λαύριο, με τις δύο ομάδες να θέλουν να ξεμπερδεύουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την υπόθεση παραμονή. Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παλέψουν για τη νίκη, που θα τις φέρει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.

To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Κολοσσός - ΑΕΚ 103-80

ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών 87-70

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Προμηθέας - Ολυμπιακός 57-81

Καρδίτσα - Περιστέρι 84-95

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

17:15 Παναθηναϊκός - Άρης

20:15 Μαρούσι - Λαύριο