Από νωρίς στα... όμορφα: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο στο Super Cup της Ρόδου

Μάριους Γκριγκόνις

i

Μάριους Γκριγκόνις / Intime

Από νωρίς στα... όμορφα: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο στο Super Cup της Ρόδου

Γιώργος Γαβριλάκης 08:35 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 30.09.2023

Στη Ρόδο, το Σάββατο (30/9, 20:30, ΕΡΤ3), οι δύο «αιώνιοι» συναντιούνται στον τελικό του Super Cup και ένας από τους δύο θα σηκώσει την πρώτη κούπα της χρονιάς: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, λίγες μέρες πριν παίξουν αντίπαλοι και στην πρεμιέρα της Euroleague (6/10) δίνουν ένα... πρόγευμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη, σήμερα Σάββατο 30 του μηνός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν σε έναν τελικό. Αυτόν του Super Cup που διεξάγεται στη Ρόδο και κρίνει τον πρώτο τίτλο μίας αγωνιστικής χρονιάς που αναμένονται... κολασμένες μάχες -ειδικά ανάμεσα στους δύο «αιωνίους». 

Τώρα, ήρθε η ώρα για το ορεκτικό και στις 20:30 θα αναμετρηθούν οι δύο πιο ιστορικές ομάδες της χώρας στην πρώτη πράξη των ημερών, διότι ακολουθεί και μία δεύτερη. Αυτή στην πρεμιέρα της Euroleague (6/10), τότε που οι «πράσινοι» θα φιλοξενήσουν τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ. 

Όσον αφορά στην «μάχη» του τελικού, θυμίζουμε πως για τον Ολυμπιακό ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι εκτός, αλλά επέστρεψε ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης κόντρα στο Περιστέρι, ενώ ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν εκτός σύνθεσης στον ημιτελικό.

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό, ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος θα μείνει εκτός και για το μεγάλο ματς της Euroleague, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι δεν αγωνίστηκαν στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και οι συμμετοχές τους είναι αμφίβολες, αλλά και πιθανές ταυτόχρονα. Ειδικά αυτή του Πολωνού σέντερ. 

Φυσικά στο πρόγραμμα της ημέρας υπάρχει και ο... μικρός τελικός (17:00, ΕΡΤ 3), εκεί που θα συναντηθούν το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ, δηλαδή οι δύο ηττημένοι των ημιτελικός της Παρασκευής. Το παιχνίδι δεν θα έχει ενδιαφέρον σε επίπεδο διεκδίκησης μίας διάκρισης, αλλά θα έχει αγωνιστικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τις δύο ομάδες που πέρσι ακολούθησαν στην κατάταξη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και το ίδιο επιθυμούν να επαναλάβουν φέτος. 

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Super Cup 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Περιστέρι - Ολυμπιακός 64-84
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 
17:00 / Περιστέρι - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ 3)
20:30 / Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ 3)