Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ισπανικού Super Cup - Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στον ημιτελικό
i

@ photo by Jesus A. Orihuela / Getty Images / Ideal Images

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ισπανικού Super Cup - Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στον ημιτελικό

Γιώργος Γαβριλάκης 14:08 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 22.08.2023

Το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου στη Μούρθια της Ισπανίας θα διεξαχθεί το Super Cup και θα διεκδικηθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην ιβηρική χερσόνησο. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και η Μούρθια θα αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο Μάλαγα, στους ημιτελικούς.

Ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένο έξι μέρες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις 16 του Σεπτέμβρη να ξεκινήσει η διήμερη διοργάνωση του Super Cup Ισπανίας. Τώρα, η ACB ενημέρωσε και για το πρόγραμμα των αγώνων και τους αντιπάλους που θα αναμετρηθούν για το πρώτο συλλογικό τρόπαιο της σεζόν 2023-2024 στην Ιβηρική χερσόνησο.  

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην πόλη Μούρθια και θα λάβει μέρος η τοπική ομάδα, η περσινή Κυπελλούχος Μάλαγα, η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους Καταλανούς και την Βασίλισσα είναι αυτό που αφορά τον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό του Super Cup

Oι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 16 Σεπτέμβρη και θα ακολουθήσει το ματς Μούρθια-Μάλαγα. Οι δύο που θα νικήσουν θα διεκδικήσουν την επόμενη μέρα την... κούπα στον μεγάλο τελικό. 

Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)
NBA

08:09 - 22.08.2023

Οι Θάντερ «έκοψαν» τον Ισπανό Ουσμάν Γκαρούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο - Τον Θέλουν οι Λέικερς, σκέφτεται την Ευρώπη (vids)

Οι 21χρονος φόργουορντ/σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα, είναι κομβικό μέλος της εθνικής Ισπανίας που θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι και… ελεύθερος μιας και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον αποδέσμευσαν - Οι Λος Άντζελες Λέικερς ενδιαφέρονται, ενώ ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκέψεις επιστροφής στην Ευρώπη.

To ερώτημα είναι -προς το παρόν- πόσες απουσίες θα έχει κάθε ομάδα, μιας και με την εθνική Ισπανίας θα είναι δεσμευμένοι αρκετοί παίκτες για τις υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο τελικός του οποίο θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη. Επίσης, δεν είναι μόνο οι Ισπανοί, καθώς το παιχνίδι της Ρεάλ καθορίζει ο Έντι Ταβάρες που συμμετέχει στα γήπεδα της Ασίας με το Πράσινο Ακρωτήρι και ο Γάλλος διεθνής Ζερσόν Γιαμπουσελέ. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στη Μπαρτσελόνα των Βίλι Ερναντγκόμεθ, του Άλεξ Αμπρίνες (κι άλλων διεθνών), ενώ η Μάλαγα ίσως εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο από τον Αλμπέρτο Ντίαθ. Είναι μέλος της 12άδας του Σέρχιο Σκαριόλο, αλλά έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του.