Τα Χρόνια Πολλά του Παναθηναϊκού στον «παντοτινό αρχηγό» Φραγκίσκο Αλβέρτη

Φραγκίσκος Αλβέρτης

i

@ Intime

Τα Χρόνια Πολλά του Παναθηναϊκού στον «παντοτινό αρχηγό» Φραγκίσκο Αλβέρτη

Sportal newsroom 17:24 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 11.06.2023

Τη μέρα του τρίτου τελικού της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός φυσικά και δεν ξέχασε πως την 11η Ιουνίου είναι τα γενέθλια ενός από τους παίκτες-σύμβολα της ομάδας. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κλείνει τα 49 και οι «πράσινοι» του ευχήθηκαν από καρδιάς!

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου, πριν από 49 χρόνια (δηλαδή εν έτη 1974) γεννήθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δυνατόν να ξεχάσει έναν από τους παίκτες που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ο «Φράγκι» αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα από το 1990 έως το 2009, κατέκτησε πέντε φορές την Euroleague, ένδεκα πρωταθλήματα Ελλάδας και οκτώ Κύπελλα. 

Η ΚΑΕ αφιέρωσε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στον Αλβέρτη, μεταφέροντας την ευχές της για «Χρόνια Πολλά στον παντοτινό μας αρχηγό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας τις... λέξεις με μία χαρακτηριστική πανηγυρική φωνογραφία του πρώην διεθνούς φόργουορντ και έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ στην ιστορία, από τα αγωνιστικά του χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Μετά το τέλος της καριέρας του ως παίκτης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης διετέλεσε προπονητής της ομάδας, για σύντομο χρονικό διάστημα (το 2014) και ακολούθως είχε ρόλους ως τιμ μάνατζερ και ως γενικός αρχηγός. 

Σε μία μέρα με έντονη δράση, καθώς ακολουθεί ο τρίτος τελικός της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (11/6, 21.15, ΕΡΤ 3) η ομάδα θυμήθηκε την ιστορία της και βρήκε χρόνο για τον ιστορικό αρχηγό της, ελπίζοντας πως έστω ενεργειακά θα πάρει κάτι από την προσωπικότητά του εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αλβέρτης έχει την ίδια μέρα γενέθλια με τον κόουτς των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος επίσης πήρε την αφιέρωσή του από τη διοίκηση της δικιάς του ομάδας, αλλά και από τους παίκτες του, ελπίζοντας -με τη σειρά του- ότι θα του κάνουν και ένα αγωνιστικό... δώρο.