Τακιανός: «Ας ελπίσουμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του ΜακΝίς»

Φώτης Τακιανός

i

© Intime

Τακιανός: «Ας ελπίσουμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του ΜακΝίς»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:11 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 05.11.2023

Ο Φώτης Τακιανός σχολίασε την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην Πυλαία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τραυματισμό του ΜακΝίς.

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα άνετο απόγευμα απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και με τον Φαλ να είναι «τριπλός», πήρε τη νίκη κόντρα στους «ασπρόμαυρους» με 77-63.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Φώτης Τακιανός μίλησε για την εικόνα της ομάδας του, τη συνέχεια και τον τραυματισμό του ΜακΝίς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Καταρχάς όσον αφορά τη δυναμικότητα του αντιπάλου και δεύτερον επειδή ερχόμασταν από μια δύσκολη διαδικασία εκτός έδρας παιχνιδιών. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία με τραυματισμένους παίκτες, χάνοντας το μομέντουμ. Σε αυτό τον μικρό κύκλο των παιχνιδιών ήμασταν ελλιπείς. Ξεκινώντας το παιχνίδι χάσαμε τον βασικό μας ψηλό. Οι δυνάμεις μας και τα ψυχικά μας αποθέματα μάς δίνουν το πλεονέκτημα να είμαστε κοντά, αλλά στην εξέλιξη του παιχνιδιού φορτωθήκαμε φάουλ και ψάχναμε τρόπους να λύσουμε το πρόβλημα. Υπήρχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Φαλ, μάς έλειπε το ψηλό κορμί για τον ματσάρουμε.

Οι αντιδράσεις μας στις κινήσεις του Ολυμπιακού χωρίς μπάλα ήταν ελλιπέστατες. Η ταχύτητά μας ήταν πολύ μικρή. Μένω ευχαριστημένος από την μαχητικότητά μας. Θα περιμένουμε και ευελπιστούμε ο τραυματισμός του ΜακΝίς να μην είναι σοβαρός. Θα ηρεμήσουμε μετά τα διαδοχικά ταξίδια. Οι προπονήσεις είναι κάτι πολύ σημαντικό, η ομάδα έχει να προπονηθεί δέκα ημέρες. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα βελτιωθούμε για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε».

Για το γεγονός ότι το ροτέισον είναι μικρό:

«Δεν λειτουργούμε με τη λογική του προγραμματισμένου ροτέισον. Λειτουργούμε με τη λογική του ποιου παίκτη χρειάζεται η ομάδα για να κερδίσει. Θα θέλαμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο ροτέισον. Ο Χάρισον χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ στο πέμπτο λεπτό, υπάρχουν αποφάσεις που παίρνονται υποχρεωτικά. Μπορεί κάποιος να τραυματιστεί ή να φορτωθεί φάουλ. Ξέρουμε ποιο είναι το ιδανικό, αλλά πολλές φορές οι συνθήκες δεν μας βοηθούν να το κάνουμε».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Φλάτεν:

«Δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν τακτική απόφαση».

Για μια πιθανή ενίσχυση ή αλλαγή:

«Έχουν συζητηθεί τα πράγματα από τη διοίκηση. Η ομάδα έλειπε από τη Θεσσαλονίκη έξι ημέρες. Έγιναν τα meeting που έπρεπε να γίνουν με την διοίκηση. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Στόχος είναι η ομάδα να είναι καλύτερη και να δούμε τι δεν λειτουργεί και να το διορθώσουμε. Έχουν παρθεί αποφάσεις που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από αύριο το πρωί».