Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Μεγάλες διαφορές το ΝΒΑ με την Ευρώπη, κάποιοι δεν μπορούν να παίξουν στις ΗΠΑ»

Θανάσης Αντετοκούνμπο

i

(Photo by John Fisher/Getty Images)

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Μεγάλες διαφορές το ΝΒΑ με την Ευρώπη, κάποιοι δεν μπορούν να παίξουν στις ΗΠΑ»

Νίκος Καλαμπάκας 23:01 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 31.05.2023

Με τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το NBA καταπιάστηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, στο podcast του "Thanalysis".

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξήγησε τους λόγους που κάποιοι ευρωπαίοι δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα στις ΗΠΑ. Ο Έλληνας παίκτης των Μπακς, σε podcast του μίλησε για τις διαφορές του ΝΒΑ με την Ευρώπη, αναλύοντας το τι φταίει που κάποιοι καλοί παίκτες δεν καταφέρνουν να σταθούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Έρχονται στη Μύκονο οι γιοι του Λεμπρόν και του Ρόντμαν - Ο λόγος της επίσκεψής τους
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:48 - 31.05.2023

Έρχονται στη Μύκονο οι γιοι του Λεμπρόν και του Ρόντμαν - Ο λόγος της επίσκεψής τους

Η Μύκονος φιλοξενεί τον Αύγουστο δύο φιλικά ανάμεσα στη σερβική Μέγκα και το πανεπιστήμιο Σάουθερν Καλιφόρνια στο οποίο φοιτούν οι γιοι του Ντένις Ρόντμαν και του Λεμπρόν Τζέιμς.

O παίκτης των Μπακς φιλοξένησε τον φόργουορντ των Ουίζαρντς, Ντένι Αβντίγια και στην κουβέντα τους επισήμανε ότι πολλοί παίκτες που κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, πασχίζουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ΝΒΑ, αποδίδοντας το γεγονός σε πολλούς παράγοντες.

Οι δύο παίκτες αναφέρθηκαν στις διαφορές της Ευρώπης με τις ΗΠΑ, με τον Έλληνα του Μιλγουόκι να λέει «Είναι τρελό. Λέω στους ανθρώπους ότι υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, εδώ (στο ΝΒΑ), αν είσαι εκτός rotation, η ομάδα έχει για σένα ένα πλάνο. Πίσω στο σπίτι, είναι θέμα ιεραρχίας, απλά δεν παίζεις επειδή είσαι νέος τις περισσότερες φορές».

«Αν είσαι στην ομάδα, μάλλον κάποια στιγμή θα παίξεις. Αλλά συμφωνώ μαζί σου», απάντησε ο Αβντίγια. Συνεχίζοντας, ο Θανάσης ανέλυσε και άλλους παράγοντες: «ο νούμερο ένα λόγος είναι ο σωματότυπος και η φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, εδώ στο ΝΒΑ, δεν έχετε τα ίδια σώματα με την Ευρώπη. Ας πούμε ότι έχετε έναν παίκτη όπως ο Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ευρώπη, Έχεις έναν παίκτη σαν τον Ταβάρες. Στο ΝΒΑ, υπάρχουν έξι ή επτά παίκτες σαν αυτόν».

Συνεχίζοντας ο Αντετοκούνμπο έφερε παράδειγμα τρεις ακόμα παίκτες: «Στην Ευρώπη, έχετε ίσως δύο ή τρεις τύπους που παίζουν σαν πόιντ φόργουορντ -Γουίλ Κλάιμπερν, Σάσα Βεζένκοφ, Κρις Σίνγκλετον. Έχετε συγκεκριμένους τύπους που παίζουν στο «4» και μπορούν να ντριμπλάρουν και να δημιουργούν. Στις ΗΠΑ το κάνουν όλοι. Εκεί δεν υπάρχουν θέσεις».