Θέλουν να είναι η σειρά τους: Οι ομάδες της Euroleague που τα «έσκασαν» το καλοκαίρι και στοχεύουν το... προσκήνιο!

Θέλουν να είναι η σειρά τους: Οι ομάδες της Euroleague που τα «έσκασαν» το καλοκαίρι και στοχεύουν το... προσκήνιο!

Νίκος Καλαμπάκας 12:38 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 24.09.2023

Αν το περσινό πρωτάθλημα της Euroleague ήταν ένα από τα πλέον συναρπαστικά στην ιστορία του θεσμού, το φετινό καλοκαίρι και οι κινήσεις των ομάδων που δεν είχαν προκριθεί στα play offs αφήνουν ελπίδες για μια ακόμα καλύτερη σεζόν. Διαβάστε στο Sportal πως κινήθηκαν στην αγορά οι σύλλογοι της λίγκας που πέρυσι δεν κατάφεραν να μπουν στα playoffs.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα της φετινής Euroleague έχει ξεκινήσει, αφού σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα οι ομάδες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στην Ευρώπη ετοιμάζονται για το τζάμπολ της νέας σεζόν. Το Sportal σας δίνει μια ιδέα από το τι να περιμένετε από το νέο πρωτάθλημα. Διαβάστε πόσο ενισχύθηκαν οι ομάδες που πέρυσι δεν κατάφεραν να μπουν στα play offs και φέτος φιλοδοξούν να το καταφέρουν, έχοντας κάνει την... προεργασία τους από το καλοκαίρι! 

Αν ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, τότε πολλές από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν φέτος στην Euroleague κατάφεραν τον στόχο τους, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι ήταν φέτος πολλές και ηχηρές, αφού οι σύλλογοι που πέρυσι αποχαιρέτησαν τη λίγκα στο τέλος της κανονικής της διάρκειας, εμφανίζονται αρκετά αναβαθμισμένες

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε μια εντελώς νέα ομάδα με έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης, η Αρμάνι πρόσθεσε στη μηχανή της παίκτες όπως ο Μίροτιτς και Πόιθρες, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έκανε μερικές από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις με τις υπογραφές των Τεόντοσιτς, Νέιπιερ, Γκιεντράιτις, Μπολομπόι και Χάνγκα.  Κανείς δεν θα πρέπει να ξεγράφει και τη Μπάγερν Μονάχου η οποία πήρε προπονητή τον Πάμπλο Λάσο, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ της τους Μπούκερ, Έντουαρντς και τον Σερζ Ιμπάκα που επέστρεψε από το ΝΒΑ. 

Ακολουθούν όλες οι μεταγραφές των ομάδων που φιλοδοξούν να κάνουν το βήμα παραπάνω: 

Παναθηναϊκός

Τα τελευταία χρόνια οι πράσινοι της Αθήνας αδυνατούν να βρεθούν στα Playoffs της Euroleague, όμως φέτος πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις. Στο ΟΑΚΑ πλέον θα αγωνίζονται παίκτες αξίας όπως ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο Λεσόρ, ο Μήτογλου, ο Βιλντόζα και ο Σλούκας οι οποί μαζί με τους ελπιδοφόρους Τζεράια Γκραντ, Κώστα Αντετοκούνμπο και Κάιλ Γκάι, φιλοδοξούν να φέρουν τον Παναθηναϊκό πίσω στις καλές εποχές, όταν αποτελούσε φόβητρο για τους αντιπάλους του.

Μπασκόνια

Πέρυσι ήταν η ομάδα που μαζί με τον Ολυμπιακό ξεχώρισε για το θεαματικό μπάσκετ που έπαιξε. Η ομάδα του Πεναρόγια ωστόσο δεν εξαργύρωσε με επιτυχία την καλή της χρονιά, αφού την τελευταία αγωνιστική της regular season ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό κι έμεινε εκτός playoffs. Φέτος ο σύλλογος από τη Βιτόρια ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω. Μακιντάιρ, Μανιόν, Ντάνι Ντίεζ, Ρογκαβόπουλος, Μονέκε και Ντιοπ θα αγωνίζονται τη σεζόν που ξεκινάει στη Μπασκόνια και άπαντες ονειρεύονται αρχικά την είσοδο της ομάδας στα playoffs κι από εκεί και πέρα, ότι ήθελε προκύψει...

Ερυθρός Αστέρας

Η ομάδα της Σερβίας από πέρυσι έχει βάλει στόχο τη συμμετοχή της στα Playoffs της Euroleague. Ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε ξεκινήσει θεαματικά κι έδειχνε ικανή να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, τελικά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς «ξεφούσκωσαν» με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να μην έχει την αναμενόμενη πορεία και να χάσει το τρένο των playoffs. Φέτος όμως ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο. Παίκτες με τεράστια εμπειρία όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Άνταμ Χάνγκα, ο Τζόελ Μπολομπόι, ο Μάικ Τόμπει και ο Ρόκας Γκιεντράιτις, μαζί με τους εξαιρετικούς Σάμπαζ Νέιπιερ, Γιάγκο Ντος Σάντος και Ντέγιαν Νταβιντόβατς, εγγυούνται ότι οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν μια θέση στο τοπ - 8.

Εφές

Έπειτα από δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά, πέρυσι έφτασε η ώρα της αποκαθήλωσης. Η Εφές δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs, ο Εργκίν Αταμάν αποχώρησε από τον πάγκο και ήρθε στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό και ο Τσαν που τον διαδέχθηκε επιχειρεί την ολική... ανάπλαση της ομάδας της Πόλης. Ο Ντάριους Τόμπσον ήταν η έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν στην Μπασκόνια και φέτος θα βγάζει το... ψωμάκι του στην Τουρκία για την Εφές. Ταιρίκ Tζόουνς, Ερκάν Οσμανί, Μπουράκ Γιλντιζί, Ντέρεκ Ουίλις, Ερκάν Γιλμάζ, Τζούστους Χολάτζ και Οζντεμίρογλου κατέφτασαν στην ομάδα, με στόχο να την επαναφέρουν σε υψηλές πτήσεις...

Αρμάνι Μιλάνο

Μια ακόμα ομάδα που ξεκινάει με αρκετές φιλοδοξίες τη φετινή σεζόν, είναι η Αρμάνι. Οι Ιταλοί θέλουν να επανέλθουν στα Final Four και στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν σύμμαχο το πρόσωπο του καλοκαιριού, Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος με το ισπανικό διαβατήριο άφησε την Μπαρτσελόνα η οποία έκανε περικοπές και από φέτος θα αγωνίζεται με τα κόκκινα της Αρμάνι. Εκεί πήγαν και οι Ντιέγκο Φλακαντόρι, Μαοντό Λο, Γκουλιέλμο Γκαρούσο, Άλεξ Πόιθρες και Ίσμαελ Καμαγκάτε...

Βαλένθια

Έχοντας χρόνια εμπειρία στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, η Βαλένθια φέτος θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στις θέσεις της βαθμολογίας και να είναι ανάμεσα στους καλύτερους της Euroleague. Για να το πετύχει αυτό, υπέγραψε τους Χάρπερ, Κάσιους Ρόμπερτσον, Ντάμιεν Ίνγκλις, Μπράντον Ντέιβις και Μπουμπακάρ Τουρέ.

Βίρτους

Άλλη μια ομάδα που δεν φοβάται να σκορπάει χρήματα προκειμένου να ανέβει επίπεδο. Η Βίρτους θέλει όσο τίποτα να πάει σε ένα Final Four και στην προσπάθειά της αυτή θα έχει στο οπλοστάσιό της και τους Μπρούνο Μάσκολο, Τζέιλεν Σμιθ, Όγκινεν Ντόμπριτς, Πολονάρα, Κάκοκ και Μπράιαντ Ντάνστον!

Άλμπα Βερολίνου

Μια ακόμα ομάδα από αυτές που πέρυσι έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, όμως δεν είχαν αρκετό βάθος στον πάγκο τους για να το υποστηρίξουν. Η Άλμπα δεν μιλάει ανοιχτά για playoffs όμως είναι κοινό μυστικό ότι οι Γερμανοί επιθυμούν να ανέβουν επίπεδο και να αγωνιστούν για την υπέρβαση. Μάτισεκ, Σπάνγκολο, Τόμας, Μπράουν. Ολιντέ, Μπιν και Κουμάντζε θα προσπαθήσουν να της δώσουν μεγαλύτερο βάθος και να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω.

Μπάγερν Μονάχου

Σιλβέιν Φρανσίσκο, Κάρσεν Έντουαρτς, Λεάντρο Μπολμάρο, Ντέβιν Μπούκερ και Σέρζ Ιμπάκα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Πάμπλο Λάσο προκειμένου φέτος η Μπάγερν να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό της στο τοπ - 8. Ο Ισπανός προπονητής αποτελεί εγγύηση, οι νέοι παίκτες έχουν φιλοδοξίες κι έτσι η Μπάγερν Μονάχου φιλοδοξεί να ακουστεί περισσότερο τη νέα σεζόν!

Βιλερμπάν

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά οκτώ αλλαγές έχει στο ρόστερ της φέτος η Βιλερμπάν. Την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε τελευταία, γεγονός που θορύβησε τη διοίκηση και έτσι από φέτος στο «Αστρομπάλ» θα αγωνίζονται οι Φρανκ Τζάκσον, Πάρις Λι, Μπόρις Νταλό, Έντουιν Τζάκσον. Καμπαρότ, Εμπαγέ Εντιαγέ, Μάικ Σκοτ και Τζον Εχμπουμού. Μένει να δούμε αν είναι αρκετοί ώστε η ομάδα να κάνει το... κλικ και να αφήσει πίσω της την κακή περσινή σεζόν!