Θλάση ο Ουίλιαμς της ΑΕΚ, έναν μήνα εκτός

Θλάση ο Ουίλιαμς της ΑΕΚ, έναν μήνα εκτός

Πάρης Τσελεπίδης • 05:24 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Κι αν ο Γιάνις Στρέλνιεκς κέρδισε το Όσκαρ ατυχίας στην πρόκριση της ΑΕΚ στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League η τύχη γύρισε την πλάτη και στον Κένι Ουίλιαμς.

Ο τραυματισμός του Γιάνις Στρέλνιεκς δεν ήταν ο μόνος για παίκτη της ΑΕΚ στην πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League καθώς άτυχος στάθηκε και ο Κένι Ουίλιαμς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ της ΑΕΚ υπέστη θλάση που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση πρόκειται να τον αφήσει εκτός δράσης για τον επόμενο έναν μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απουσιάσει από το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης (21/3) κόντρα στη Μάλαγα για την 6η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου της φάσης των 16 του BCL και το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Καντζούρης έχει δύο προβλήματα να διαχειριστεί τη στιγμή αυτή κι ενώ έβλεπε το σύνολό του να ρολάρει μετά την ενσωμάτωση των Πιέρ Οριόλα και Μπρίντον Λεμάρ. Συνάμα θα κληθεί να αποφασίσει πως θα καλύψει το κενό τους στη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας εκ των έσω όπως και στην Basket League. Κι αυτό γιατί μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας στα playoffs οι οχτώ ομάδες θα έχουνε έξι ξένους.

ΑΕΚ για φίλημα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

05:04 - 16.03.2023

ΑΕΚ για φίλημα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έπρεπε κόντρα στην Γαλατασαράι. Πειθαρχημένη και αποφασισμένη στο να φθάσει στη νίκη με 92-78 και συνάμα πρόκριση στην προημιτελική φάση του BCL παίρνοντας σημαντική ώθηση από την ατμόσφαιρα των φιλάθλων της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Τέτοια ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και τις ατυχίες από τους τραυματισμούς των Στρέλνιεκς και Ουίλιαμς.

Η απουσία του Στρέλνιεκς που υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα θεωρείται δεδομένη, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί, από την εφτάδα της Basket League για τη συνέχεια της κανονικής διάρκειας. Όπως και από την εξάδα των playoffs από τη στιγμή που θα χάσει το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.