Το Περιστέρι μοίρασε... χαμόγελα στους νεαρούς φίλους της ομάδας

Το Περιστέρι μοίρασε... χαμόγελα στους νεαρούς φίλους της ομάδας

Sportal newsroom 14:02 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 01.12.2023

Μαζί με τον χορηγό ΗΡΩΝ, το Περιστέρι συνάντησε στις εγκαταστάσεις του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου» παιδιά από το Εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» και του Κέντρου Εφήβων με αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» ήρθαν σε επαφή με τον κόουτς Σπανούλη και τους αθλητές, αντάλλαξαν ευχές και πήραν δώρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται...

Ο Δεκέμβρη ήρθε και είναι ο τελευταίος μήνας του έτους, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το Περιστέρι εν μέσω δυναμικών προπονήσεων και προετοιμασίας για τις επόμενες «μάχες» που έρχονται, έκανε ένα μικρό διάλλειμα για να συναντήσει νεαρούς φιλάθλους και να τους μοιράσει χωρά, δώρα και στιγμές που θα θυμούνται για καιρό. 

Ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του συνάντησαν στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» παιδιά από το Εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» και του Κέντρου Εφήβων με αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» και όλοι μαζί πέρασαν αρκετές ώρες και ευχάριστες στιγμές. Μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του μπάσκετ και της ομάδας από την δυτική όχθη της Αττικής πήραν δώρα και αντάλλαξαν ευχές μαζί με τους δασκάλους τους, αλλά και τους νέους τους φίλους. Τους παίκτες του Περιστερίου...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιστερίου

ΚΑΕ Περιστέρι bwin και ΗΡΩΝ μοιράζουν χαμόγελα!

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά του Εξειδικευμένου Κέντρου Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» και του Κέντρου Εφήβων με αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου», δίπλα στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου bwin Βασίλη Σπανούλη.

Η ΚΑΕ Περιστέρι bwin μαζί με τον χορηγό της ομάδας ΗΡΩΝ, προσκάλεσαν στις εγκαταστάσεις του κλειστού «Ανδρέας Παπανδρέου» τα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας, να πάρουν αυτόγραφα και να συνομιλήσουν με τους παίκτες και τον προπονητή Βασίλη Σπανούλη, ανταλλάσσοντας ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι νεαροί φίλοι της ομάδας απόλαυσαν τη φιλοξενία και έφυγαν από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ χαμογελαστοί και γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Σχετικά με την δομή Κέντρου Παιδιού και Εφήβου!

Μέσα απο δύο δομές στο Περιστέρι (Εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με ΔΑΦ “Ηλίανθος” και Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό “Στην Αυλή του Κόσμου”) υποστηρίζουμε άτομα με αυτισμό. Οι ωφελούμενοι μας, κυρίως έφηβοι και νεαροί ενήλικες με αυτισμό, έχουν τη δυνατότητα να δράσουν και να αλληλοεπιδράσουν σε ένα πλαίσιο που, πέρα από τις συνεδρίες θεραπευτικού χαρακτήρα, παρέχει με συντονισμένο και προσαρμοσμένο τρόπο ερεθίσματα και ευκαιρίες για βελτίωση της αυτονομίας, συμμετοχή στην ομάδα, κοινωνική εξωστρέφεια και συμπερίληψη στην κοινότητα.

Οι υπηρεσίες μας έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης, την αντιμετώπιση δυσκολιών συμπεριφοράς, την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας . Η Διεπιστημονική Ομάδα στελεχώνεται από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστές προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, μουσικοθεραπευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Φιλοσοφία και απώτερος στόχος μας, είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών, οι οποίες θα επιτρέψουν στον κάθε ένα και μία ξεχωριστά, να αναπτύξει τη δική του «φωνή» και τις δεξιότητες εκείνες, που θα προάγουν την ποιότητα ζωής και θα υποστηρίξουν την ισότιμη ένταξη του εντός του κοινωνικού συνόλου, μέσα στο οποίο ζει.

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, όραμά μας είναι ένας κόσμος που μιλά για την ψυχική υγεία με άνεση και αναγνωρίζει, κατανοεί και αποδέχεται τη διαφορετικότητα των ατόμων με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εργαζόμαστε κάθε μέρα για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειές τους. Γνωρίστε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, το έργο, τις δράσεις και τις ανάγκες του στο www.kpechios.org