Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την πρώτη μέρα της τρίτης αγωνιστικής

Νίκολα Βούτσεβιτς, Μαυροβούνιο

i

© Fiba

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την πρώτη μέρα της τρίτης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 08:30 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 29.08.2023

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές ολοκληρώθηκαν και τώρα έφθασε η ώρα να κριθούν οι προκρίσεις. Αυτό θα γίνει στην τρίτη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ που ξεκινάει σήμερα Τρίτη (29/8) και ολοκληρώνεται μία μέρα αργότερα - Η Λιθουανία παίζει με το Μαυροβούνιο και ανεξαρτήτως αποτελέσματος οι δύο ομάδες θα βρεθούν στον επόμενο γύρο, σε όμιλο παρέα με τις ΗΠΑ και την Ελλάδα ή την Νέα Ζηλανδία.

Η αγωνιστική που θα κρίνει τα πάντα, όσον αφορά στις προκρίσεις και την διαμόρφωση των ομίλων της δεύτερης φάσης, ξεκινά την Τρίτη (29/8) με οκτώ παιχνίδια των τεσσάρων group και την Eθνική μας να έχει... ρεπό, προσπαθώντας να κρατήσει μόνο τα στοιχεία που χρειάζονται από το ματς με τις ΗΠΑ και να επικεντρωθεί στον αγώνα ζωής ή... αποκλεισμού της Τετάρτης (30/8), κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Ένα παιχνίδι που αφορά την εξελικτική πορεία της «επίσημης» αγαπημένης είναι αυτό του Group D ανάμεσα στη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στον όμιλο όπου θα ενταχθούν οι ΗΠΑ και η δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί από τον όμιλο της Ελλάδας. Δηλαδή, ή οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ή η Νέα Ζηλανδία. Αυτό θα αποφασιστεί στον «τελικό» της Τετάρτης (30/8).  

Πέραν από την αναμέτρηση που έχει σχέση και με την Εθνική ομάδα, υπάρχουν στο πρόγραμμα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Όπως αυτή της Ανγκόλας με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι Αφρικανοί έχουν ελπίδες, ενώ οι Δομινικανοί έχουν ήδη προκριθεί. Υπάρχουν βέβαια και ματς χωρίς καμία ουσία. Όπως η κόντρα του Λιβάνου και της Γαλλίας. Και οι δύο έχουν ήδη αποκλειστεί κι αν για τον Λίβανο ήταν αναμενόμενο, για τους «τρικολόρ» δεν ήταν. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Group A
11:00 / Ανγκόλα - Δομινικανή Δημοκρατία (Novasports 4)
15:00 / Φιλιππίνες - Ιταλία (Novasports 4)

Group E
10:30 / Γερμανία - Φινλανδία (Novasports Start) 
14:10 / Αυστραλία - Ιαπωνία (Novasports 6)

Group D
11:45 / Αίγυπτος - Μεξικό (Novasports 6)
15:30 / Μαυροβούνιο - Λιθουανία (Novasports 5) 

Group H
12:45 / Λίβανος - Γαλλία (Νovasports 5)
16:30 / Καναδάς - Λετονία (Novasports Start)


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.