Το πρώτο νικητήριο καλάθι του Σάσα στην Euroleague και η εμπιστοσύνη συμπαικτών του και κόουτς

Το πρώτο νικητήριο καλάθι του Σάσα στην Euroleague και η εμπιστοσύνη συμπαικτών του και κόουτς

Νίκος Καλαμπάκας 15:34 - 17.03.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ έδωσε στον Ολυμπιακό την 21η του νίκη στην Euroleague με ένα απίστευτο καλάθι στο Κάουνας και η Ευρώπη συνεχίζει να τον θαυμάζει.

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Όπως και ότι ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίκτης της Euroleague. 

Στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Κάουνας, έδωσε τη λύση. Με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του αγώνα και 2.8'' για την επίθεση του Ολυμπιακού, ο ΜακΚίσικ πάσαρε στον Ουόκαπ, αυτός βρήκε τον Σάσα και ο Βούλγαρος χωρίς να βλέπει το καλάθι σηκώθηκε και «εκτέλεσε» τους Λιθουανούς. 

Η σουτάρα του Βεζένκοφ που χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό στο Κάουνας (vid)
EUROLEAGUE

22:00 - 16.03.2023

Η σουτάρα του Βεζένκοφ που χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό στο Κάουνας (vid)

Για μια ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που έδωσε στον Ολυμπιακό πολύτιμη νίκη, αφού με δικό του σουτ 6'' πριν το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα και από το Κάουνας (72-72).

Οι συμπαίκτες του τον είχαν εμπιστευθεί για μια ακόμα φορά κι εκείνος τους δικαίωσε. Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ έδωσε για μια ακόμα φορά τη λύση στην ομάδα του και το έκανε με τρόπο εμφατικό. Χωρίς κανένα άγχος, ήταν για εκείνον ακόμα μια μέρα στη δουλειά κι ας ήταν λίγο πιο ιδιαίτερη από τις άλλες. 

Αυτό ήταν το πρώτο νικητήριο καλάθι του Σάσα στην Euroleague. Ο Βούλγαρος φέτος έχει αναγκάσει συμπαίκτες κι αντιπάλους να του υποκλιθούν και η εμφάνισή του στην έδρα της Ζαλγκίρις, η οποία συμπωματικά είναι και η έδρα του Final Four, ήταν απλά το επιστέγασμα των φετινών του κατορθωμάτων. 

«Ο Βεζένκοφ θύμισε Ντιρκ Νοβίτζκι», σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο συμπαίκτης του, Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι όταν είδε τον συμπαίκτη του να σηκώνεται για σουτ, του φάνηκε ότι θα είναι άστοχο, όμως ευτυχώς τελικά η μπάλα κατέληξε στο καλάθι. 

«Κάθε σουτ είναι εύκολο για τον Σάσα», είπε ο Ουόκαπ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε: «Συνήθως αυτά τα σουτ είναι 50-50. Οι συμπαίκτες του Σάσα του έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτό τα κάνει όλα πιο εύκολα», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Και η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια που ο ένας αγωνίζεται για τον άλλον. Ο Σάσα Βεζένκοφ τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από τους συμπαίκτες του και το γεγονός αυτό τον κάνει συνεχώς να βελτιώνεται. Κάπως έτσι έφτασε φέτος σε σημείο να αποκαλείται από τη μισή Ευρώπη ως ο φετινός MVP της Euroleague

Η αυτοπεποίθηση που έχει ο Βεζένκοφ, του δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνει τα παιχνίδια και να παίζει πρώτα για την ομάδα του και έπειτα για τον εαυτό του.