Το σπριντ του Μπαρτζώκα στο buzzer beater του Σλούκα (vid)

Το σπριντ του Μπαρτζώκα στο buzzer beater του Σλούκα (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 23:15 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 03.05.2023

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στο Game 3 των playoffs της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς σε νεκρό χρόνο «σκότωσε» τους Τούρκους και ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε... σπριντ θριάμβου!

Ασύλληπτο φινάλε στο Game 3 των playoffs της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Με τη σειρά στο 1-1, η Φενέρμπαχτσε υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο πιο κομβικό ίσως παιχνίδι για την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας. Συγκλονιστική σε εξέλιξη η αναμέτρηση, που κρίθηκε στην εκπνοή με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα, που έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». 

Οι Πειραιώτες έβγαλαν μια μεγάλη άμυνα σε προσπάθεια του Ντόρσεϊ 26'' πριν το τέλος, όμως ο Ουόκαπ έκανε ένα παιδαριώδες λάθος χαρίζοντας την κατοχή στη Φενέρ. Με τον Γκούντουριτς να σκοράρει από τα πέντε μέτρα στα 3,9'', δίνοντας προβάδισμα δύο πόντων στους γηπεδούχους. Στην επαναφορά μισού γηπέδου ο Σλούκας πήρε τη μπάλα και εκτέλεσε στο πρόσωπο του Νάιτζελ Χέις. Η τρίποντη βόμβα ταξίδεψε από τα χέρια του Σλούκα ως το καλάθι της Φενέρ για την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στην Πόλη: 2-1 πλέον η σειρά για τους «ερυθρόλευκους» και στο χειρότερο σενάριο Game 5 στο ΣΕΦ. 

«Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα» φώναζε ο εκφωνητής της Euroleague στο buzzer- beater του Σλούκα (vid)
EUROLEAGUE

23:11 - 03.05.2023

«Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα» φώναζε ο εκφωνητής της Euroleague στο buzzer- beater του Σλούκα (vid)

Ένα απίθανο καλάθι πέτυχε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός ο Σλούκας, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σπίκερ της Euroleague.

Στους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν στο παρκέ υπήρξε και ένα πολύ ιδιαίτερο στιγμιότυπο: Αυτό με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκινάει σπριντ θριάμβου παράλληλα με τον Σλούκα, να μην... προλαβαίνει και απλά να πανηγυρίζει κοιτάζοντας τους παίκτες του να κατευθύνονται στα αποδυτήρια με τα χέρια υψωμένα! 

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο βίντεο που ακολουθεί.