Επιστρέφει στη Ρωσία ο Τζεκιρί, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά (vid)

Επιστρέφει στη Ρωσία ο Τζεκιρί, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:31 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 20.07.2023

Η Φενέρμπαχτσε τον άφησε ελεύθερο και η ΤΣΣΚΑ τον καλεί στη Μόσχα. Ο 29χρονος Γάλλος σέντερ, Τονί Τζεκιρί, μετά από μία σεζόν στην Τουρκία επιστρέφει στη Ρωσία εκεί όπου τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ούνιξ Καζάν.

Ένας από τις πιο αξιόλογες περιπτώσεις ελεύθερων σέντερ στην Euroleague, o Τονί Tζεκιρι, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κορυφαία συλλογική διοργάνωση επιλέγοντας την Ρωσία για επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Συγκεκριμένα, o Γάλλος ύψους 212 εκατοστών, ο οποίος στις 23 του Ιουλίου γίνεται 29 ετών, δέχθηκε μία πρόταση διετούς συνεργασίας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία έχει πει το «ναι» και ακολούθως η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του. 

Ο Τζεκιρί αγωνίστηκε στη VTB League τη σεζόν 2021-22, με την Ούνιξ Καζάν, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του με 12,2 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Πέρσι, πέρασε τη χρονιά του στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά πλέον είναι ελεύθερος. Από τη στιγμή που ο Τζος Νίμπο ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Τζερικί είναι ένας από τις τελευταίες επιλογές για τις ομάδες που αναζητούν έναν κλασικό σέντερ και σύντομα αναμένεται να μην είναι διαθέσιμος. 

Ο Γάλλος, τη σεζόν που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκής της πορεία στα play offs με τον αποκλεισμό της κόντρα στον Ολυμπιακό, είχε περιορισμένο ρόλο (12,1 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο), αλλά προσέφερε 6,6 πόντους και 3,1 ριμπάουντ.   

Η Παρί υπογράφει τον MVP του BCL, Τι Τζέι Σορτς
EUROCUP

22:46 - 19.07.2023

Η Παρί υπογράφει τον MVP του BCL, Τι Τζέι Σορτς

Κάτοικος Γαλλίας θα είναι ο Τι Τζέι Σορτς, με τον Αμερικανό γκαρντ, που διέπρεψε με τη φανέλα της Βόννης την περασμένη αγωνιστική περίοδο, να υπογράφει συμβόλαιο με την Παρί για τα επόμενα 2 χρόνια.

Από τη στιγμή που η Φενέρμπαχτσε επέλεξε να στηρίξει την front line της στον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκοπυ και τον Σερτάκ Σανλί της Μπαρτσελόνα, ο Τζεκιρί δεν ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει, ούτε η ομάδα προέβλεπε θέση και ρόλο γι' αυτόν. Και τότε εμφανίστηκε η ΤΣΣΚΑ και τον έκανε δικό της.