Στον τελικό με στιγμές απόλαυσης ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την Μπάγερν με Λεσόρ και Γκάι

Στον τελικό με στιγμές απόλαυσης ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την Μπάγερν με Λεσόρ και Γκάι

Ηλίας Λαλιώτης 21:52 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 24.09.2023

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη ημέρα γιορτής στο ΟΑΚΑ, αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 80-73.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός ανά διαστήματα στο πρώτο φετινό του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ -ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης- και επικράτησε με 80-73 της Μπάγερν Μονάχου εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές το βράδυ της Κυριακής (24/3, 20:00).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν -που αγωνίστηκε χωρίς τον Λούκα Βιλντόζα- είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα και παρότι είναι φανερό πως ακόμα θέλει δουλειά και έχει κάποια θεματάκια στην άμυνα, έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο Ματίας Λεσόρ (13 πόντοι) ήταν για τρίτο σερί φιλικό κομβικός, ενώ ο Κάιλ Γκάι «συστήθηκε» στο κοινό του ΟΑΚΑ, με το πιο αποδοτικό φετινό του παιχνίδι (13 πόντοι).

Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού μοίρασε τον χρόνο σε 11 παίκτες (δεν αγωνίστηκε μόνο ο Μαντζούκας), με τον Τζέριαν Γκραντ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, έχοντας 11 πόντους ενώ ήταν εξαιρετικός και δημιουργικά με 6 ασίστ. Ο Κώστας Σλούκας είχε 3 πόντους, με 4 ασίστ, αλλά και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου ήταν κομβικός στο τέλος του αγώνα, μετρώντας συνολικά 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.  

Δεκάλεπτο, σκέτη... απόλαυση

Καλύτερο δώρο... καλωσορίσματος από αυτό του πρώτου δεκαλέπτου δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ήταν χορταστικός επιθετικά, σκληρός αμυντικά και με τους 8 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ σε αυτό το διάστημα να σκοράρουν, προηγήθηκε με 28-13, μέσα σε αποθέωση. Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε το φιλικό κόντρα στην Μπάγερν με δίδυμο Σλούκα και Γκάι στα γκαρντ, τον Παπαπέτρου στο 3 και τους Ερναγκόμεθ - Μπαλτσερόφσκι στη γραμμή των ψηλών. Το πρώτο rotation στο 6' έφερε στο παρκέ Γκραντ και Γκριγκόνις, ενώ λίγο μετά μπήκε και ο Λεσόρ.

Προβλήματα αμυντικά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια όρεξη επιθετικά στα πρώτα 4 λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά η Μπάγερν ταυτόχρονα βρήκε λύσεις για να φτάσει πιο εύκολα στο «πράσινο» καλάθι. Όταν μάλιστα έβαλε μεγαλύτερη πίεση αμυντικά, τα σουτ των παικτών του Αταμάν δεν μπήκαν και ο Έντουαρντς έκανε... θαύματα στην επίθεση με 14 πόντους στο δεκάλεπτο, οι Βαυαροί βρέθηκαν στο -6 (43-37) το τέλος του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα ο Μπαλτσερόφσκι είχε 7 πόντους, οι Γκραντ, Χουάντσο και Παπαπέτρου από 6, ενώ Σλούκας και Γκραντ τράβηξαν το... κουπί δημιουργικά, έχοντας από 3 και 4 ασίστ, αντίστοιχα, από τις 10 συνολικά του Τριφυλλιού. Μάλιστα, ο Έλληνας γκαρντ είχε και 4 ριμπάουντ.

Αμυντικά οι «πράσινοι» δεν βρήκαν λύση ούτε στην τρίτη περίοδο, καθώς δέχθηκαν 21 πόντους, ενώ στο ξεκίνημα παρουσιάστηκαν ξανά άστοχοι, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να φέρει το ματς στα ίσα (46-46) για πρώτη φορά μετά το πρώτο τζάμπολ. Ο Γκάι έδωσε λύσεις επιθετικά, ενώ με μία ασίστ στον Μπαλτσερόφσκι που σκόραρε για τρεις, ο Παναθηναϊκός πήρε μικρή ανάσα (53-48). Το σχήμα με Γκραντ, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Μήτογλου και Λεσόρ, για έξτρα πίεση δεν απέδωσε και η περίοδος ολοκληρώθηκε στο +3 (61-58).

«Καθάρισε» με Λεσόρ και Γκάι

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο, οι παίκτες του Αταμάν , μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και με τον Λεσόρ να οδηγεί σε σερί 8-0 με έξι δικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός πήρε μετά από ώρα διψήφια διαφορά (69-58). Ο Ντίνος Μήτογλου πρόσθεσε άλλους πέντε σερί πόντους και παρότι η Μπάγερν στη συνέχεια βρήκε κάποιες λύσεις και μείωσε στο καλάθι (74-72), ο Κάιλ Γκάι με τρίποντο ένα λεπτό πριν το τέλος «εκτέλεσε» την ομάδα του Λάσο και οι «πράσινοι» έκλεισαν εν τέλει το δεύτερο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 3, Γκάι 13 (3), Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 10 (1), Σλούκας 3 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Παπαπέτρου 6, Γκραντ 11 (6 ασίστ), Λεσόρ 13 (6 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 3 (1), Ερνανγκόμεθ 8 (1), Μήτογλου 10 (2).

Μπάγερν Μονάχου: Μπαμπ 5 (1), Φρανσίσκο 6, Έντουαρντς 22 (3), Βέιντεμαν 2, Ράντονσιτς, Μπόνγκα 12 (2), Μπολμάρο 8, Ομπστ 2, Ουίμπεργκ 2, Χάρις 4, Μπράνκοβιτς 4, Μπούκερ 6.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ