Μεγάλη κίνηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Απέκτησε τον πρώην NBAer, Ουίλ Μπάρτον

Μεγάλη κίνηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Απέκτησε τον πρώην NBAer, Ουίλ Μπάρτον

Χρήστος Τσάλτας 09:21 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 29.01.2024

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στην Euroleague τα τελευταία χρόνια, προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς απέκτησε τον Ουίλ Μπάρτον, που μετράει πάνω από 650 παιχνίδια στο ΝΒΑ.

Τι κι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αγωνίζεται στην Euroleague και δεν έχει την οικονομική ευρωστία των προηγούμενων ετών; Η ρωσική ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, κάνοντας κινήσεις που προκαλούν αίσθηση. Όπως αυτή που ακούει στο όνομα Ουίλ Μπάρτον.

Ο 33χρονος σουτέρ έχει μεγάλη καριέρα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ και υπέγραψε με την ρωσική ομάδα ως το τέλος της σεζόν 2023-24, ώστε να μείνει σε αγωνιστικό ρυθμό. Άλλωστε μέχρι πρότινος δεν είχε υπογράψει σε κάποια ομάδα, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έτσι, για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Ευρώπη, παίρνοντας τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα του Εμίλ Ράικοβιτς.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ, που μετράει 11 χρόνια πορείας στην λίγκα, ο Μπάρτον έχει αγωνιστεί σε 679 αγώνες συνολικά, μετρώντας 11,2 ποντους κατά μέσο όρο, 4,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ, ενώ σούταρε με 43% στα σουτ εντός πεδιάς. Σε αυτά τα 11 χρόνια έχει αγωνιστεί σε Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντένβερ Νάγκετς, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και Τορόντο Ράπτορς.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε ομάδα εκτός ΝΒΑ, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα και να τον κάνει δικό της για το υπόλοιπο της σεζόν, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου στην VTB League.