Η απάντηση του Ουοκαπ στο Sportal για το ενδεχόμενο να γίνει συμπαίκτης με τον Μάικ Τζέιμς (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:01 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 03.09.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε για την μέχρι τώρα εμπειρία του με την Εθνική ομάδα, αλλά και για το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό.

Ο Τόμας Ουόκαπ εδώ και λίγο καιρό, όχι απλά είναι Έλληνας πολίτης, αλλά αποτελεί και τον βασικό πλέι μέικερ της Εθνικής μας ομάδας, με τον Δημήτρη Ιτούδη να στηρίζει πολλά στον… Θωμά Ουοκαπόπουλο ενόψει Παγκοσμίου.

Σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η Εθνική μας, ο Τόμας Ουόκαπ ξεκινά και αποτελεί τον εγκέφαλο της ομάδας, από τα χέρια του οποίου οργανώνεται κάθε επίθεση της γαλανόλευκης.

Τόμας Ουόκαπ

Ο κόσμος από πλευράς του, του έχει δείξει τόση αγάπη, σε σημείο που σχεδόν μετά από κάθε αγώνα, ο Τόμας Ουόκαπ έδινε κάποιο από τα ρούχα του σε κάποιο παιδάκι που το ζητούσε από την εξέδρα. Μάλιστα, μετά από το παιχνίδι με την Ιταλία, ο Ουοκαπόπουλος έφτασε στη μεικτή ζώνη… χωρίς μπλούζα!

«Κάνουμε πλάκα αλλά δεν είναι κάτι που μου περνάει αδιάφορο. Τα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια ήταν απίθανα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις ως νατουραλιζέ παίκτης, αν σε υποδεχθούν. Πάντα ξέρεις πως είσαι ξένος παίκτης, όμως ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν σε αυτά τα παιχνίδια είναι απίθανος», τόνισε, πριν μιλήσει εκτενώς για την αντιμετώπιση του ελληνικού κοινού στο πρόσωπό του.

«Με γεμίζει υπερηφάνεια. Ήμουν γεμάτος υπερηφάνεια πριν καν έρθω στην Εθνική, αλλά και όσο γινόταν ας πούμε. Τώρα απλά μεγαλώνει μέσα μου. Ξέρω πως έχω ένα σπίτι εδώ και είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ την Εθνική ομάδα», τόνισε.

Η Εθνική μας ομάδα αφήνει πίσω τις απουσίες (με τελευταίες αυτές των Κώστα και Γιάννη Αντετοκούνμπο) και συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του Παγκοσμίου. Ο Τόμας Ουόκαπ λοιπόν από πλευράς του, δεν θέλει να μιλήσει για συγκεκριμένο στόχο, αλλά για μια διαρκή ανάγκη βελτίωσης του συνόλου.

«Πρέπει να δούμε ακόμα πράγματα, γιατί έχουμε δύο εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντική περίοδος τώρα. Πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Δεν υπάρχει χρόνος για να αφήσουμε κάποια μέρα να μας φύγει. Έχουμε ρεπό αύριο. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεκουραστούμε και σε δύο μέρες να γίνουμε πάλι καλύτεροι. Δεν υπάρχει χρόνος να χαλαρώσουμε. Πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα», ήταν τα λόγια του.

Πριν κλείσουμε το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας, ρωτήσαμε τον Τόμας Ουόκαπ αν νοιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να παίξει για την Ελλάδα. Η απάντησή του, όπως πάντα, ήταν αφοπλιστική.

«Ναι ναι! Ποτέ δεν αμφέβαλα. Είναι χαρά μου να αφήνω το καλοκαίρι μου για να το κάνω αυτό. Η ευκαιρία που μου παρουσιάζεται, ως Έλληνας πολίτης και ως μπασκετμπολίστας είναι ανεκτίμητη. Είναι φανταστική ευκαιρία και δεν την παίρνω χαλαρά».

Τέλος, η σύντομη κουβέντα μας πήγε στον Ολυμπιακό. Οι φήμες πως έβαλε το χέρι του στην επικοινωνία του συλλόγου με τον Μάικ Τζέιμς δίνουν και παίρνουν σε όλα τα μπασκετικά παρεάκια, με τον Ουόκαπ, μέσω του Sportal, να σχολιάζει… διπλωματικά τα όσα λέγονται και γράφονται.

«Δεν ξέρω. Υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά για αυτό; Δεν έχω ακούσει κάτι», δήλωσε με χαμόγελο στα χείλη, πριν τον ρωτήσουμε και για το πώς βλέπει το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον Μάικ Τζέιμς. «Δεν ξέρω. Θα περιμένω να ανακοινωθεί η μεταγραφή και μετά θα σχολιάσω».