Η Βαλένθια ετοιμάζεται να... υποδεχθεί τον «εκρηκτικό» Ζαν Μοντέρο (vid)

Η Βαλένθια ετοιμάζεται να... υποδεχθεί τον «εκρηκτικό» Ζαν Μοντέρο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:25 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 29.05.2024

Ο 20χρονος Δομινικανός γκαρντ, Ζαν Μοντέλο, έκανε σπουδαία σεζόν με την Ανδόρα στην Ισπανία και η Βαλένθια είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της!

Η πρώτη φορά που έκανε πραγματικά αίσθηση με το παιχνίδι του ήταν ουσιαστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ο Ζαν Μοντέρο στην εξαιρετική πορεία της Δομινικανής Δημοκρατίας ήταν από τα βασικά στελέχη αυτής: 9,8 πόντοι, 4,8 ασίστ. Η Ανδόρα με τη σειρά της, στήριξε πάνω του την... επιβίωσή της στο ισπανικό πρωτάθλημα και ο 20χρονος γκαρντ με ύψος στα 185 εκατοστά αποδείχθηκε πολύ... ψηλότερος των αρχικών προσδοκιών.

Με το τέλος της κανονικής διάρκειας η ομάδα του τερμάτισε στην 11η θέση (αρκούντως ικανοποιητική για τα δεδομένα του οργανισμού) και ο Μοντέρο ήταν ο δεύτερος σκόρερ ολόκληρης της λίγκας. Μόνο ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν πρώτος σκόρερ και στην Euroleague με την Μπασκόνια, έβαλε περισσότερους από αυτόν.

Η Βαλένθια έκλεισε για τη νέα σεζόν παίκτη που έχει παίξει 45'' στην Euroleague με τον Ολυμπιακό (vid)
EUROLEAGUE

14:19 - 18.05.2024

Η Βαλένθια έκλεισε για τη νέα σεζόν παίκτη που έχει παίξει 45'' στην Euroleague με τον Ολυμπιακό (vid)

O Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, Ίθαν Χαπ, ο οποίος το 2019 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το έκανε για τον Ολυμπιακό, μετά από μία πολύ καλή σεζόν με την Γκραν Κανάρια σε ισπανικό πρωτάθλημα και στo EuroCup έχει συμφωνήσει με την Βαλένθια για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Μοντέρο είχε 15,7 πόντους μέσο όρο και μάλιστα στο τελευταίο του παιχνίδι με την Ανδόρα, έβαλε 35 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Βαλένθια. Και τώρα η Βαλένθια είναι έτοιμη να τον αποκτήσει.

Σύμφωνα με το Basketnews, δεν θα αργήσει να το κάνει κι έτσι ο Μοντέρο στην περίπτωση που η Βαλένθια επιστρέψει στην Euroleague για μία ακόμη σεζόν, θα δοκιμάσει το ταλέντο του στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης για πρώτη του φορά.