Προσοχή σκληρές εικόνες: Άγρια επεισόδια με τσεκούρια και ρόπαλα μεταξύ οπαδών Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα (vids)

Προσοχή σκληρές εικόνες: Άγρια επεισόδια με τσεκούρια και ρόπαλα μεταξύ οπαδών Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:00 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 30.01.2024

Μετά το τέλος του αγώνα της Παρτίζαν με την Ζαλγκίρις για την 23η αγωνιστική της EuroLeague, το βράδυ της Παρασκευής (26/1) οπαδοί της ομάδας του Βελιγραδίου συναντήθηκαν στους δρόμους της πόλης με τους συμπατριώτες τους που υποστηρίζουν τον Ερυθρό Αστέρα και ακολούθησαν επεισόδια τρομακτικής έντασης.

H αντιπαλότητά τους είναι γνωστή και έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά παράδοσης. Μόνο που πολλές είναι οι φορές που ταυτόχρονα δημιουργεί και εικόνες ντροπής. 

Στους δρόμους του Βελιγραδίου, λίγο μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης της Παρτίζαν επί της Ζαλγκίρις Κάουνας για την 23η αγωνιστική της EuroLeague οπαδοί της ομάδας που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συναντήθηκαν με τους αντίστοιχους του Ερυθρού Αστέρα και με πράξεις έδειξαν το μίσος που επικρατεί ανάμεσά τους. 

Η συμπλοκή ήταν τεράστιας έντασης, σε εικόνες και βίντεο που αποτυπώθηκαν φαίνονται αμέτρητοι θερμόαιμοι οπαδοί -και των δύο ομάδων- με καδρόνια, ρόπαλα, μέχρι και τσεκούρια ανά χείρας, να μετατρέπουν την πρωτεύουσα της Σερβίας σε πεδίο μάχης. 

Η Παρτίζαν από την πλευρά της με ανακοίνωσή της καταγγέλλει κατ' αρχάς την ένοπλη επίθεση μέρος των οπαδών τους και μάλιστα κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο και προγραμματισμένο ραντεβού. Έτσι, μόνο εξηγείται ο οπλισμός τους και ως οργανισμός ενημέρωσαν επίσης πως θα κινηθούν νομικά ώστε να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια.  

Τα απίστευτα κέρδη του Ερυθρού Αστέρα από τα εισιτήρια - Το ποσό που έχει εισπράξει ήδη
EUROLEAGUE

12:25 - 27.01.2024

Τα απίστευτα κέρδη του Ερυθρού Αστέρα από τα εισιτήρια - Το ποσό που έχει εισπράξει ήδη

Από τα διαρκείας ο Ερυθρός Αστέρας έχει ήδη εμπλουτίσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν και τα ημερήσια εισιτήρια το ποσό εκτινάσσεται πάνω από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, δεν ήταν μόνοι τους στο... χαράκωμα του Βελιγραδίου, καθώς υπάρχουν οπτικοακουστικό υλικό και με εγκληματικές πράξεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα. Κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο αρκετό υλικό που φανερώνει την εκατέρωθεν συμμετοχή των οπαδών σε αποφάσεις που μόνο από τύχη δεν στοίχησαν ανθρώπινες ζωές.