Βιλντόζα: «Βιάστηκα να επιστρέψω και δεν ήταν καλή απόφαση για το σώμα μου»

Λούκα Βιλντόζα

Βιλντόζα: «Βιάστηκα να επιστρέψω και δεν ήταν καλή απόφαση για το σώμα μου»

Νίκος Καλαμπάκας 17:40 - 20.03.2024

Ο Λούκα Βιλντόζα δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού στο βελιγράδι, ωστόσο μίλησε στην ιστοσελίδα του Ερυθρού Αστέρα για τα όσα βίωσε ως παίκτης των Σέρβων και όσα ζει στη χώρα μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ο πρώην γκαρντ των Σέρβων και νυν των Ελλήνων, Λούκα Βιλντόζα, μίλησε στο site των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου τόσο για την αναμέτρηση, όσο και για την πορεία του φέτος με τους πράσινους.

Ο Λούκα Βιλντόζα δεν ταξίδεψε μαζί με τους συμπαίκτες του, αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο γόνατο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον αθλητή από την Αργεντινή να μιλήσει στους Σέρβους.

«Το γόνατο πάει ολοένα και καλύτερα. Νομίζω ότι την πρώτη φορά βιάστηκα λίγο να επιστρέψω στο παρκέ και αποδείχτηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη απόφαση για το σώμα μου. Τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε μια πλήρη αποκατάσταση όσο καιρό κι αν χρειαστεί. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να παίξω στο Βελιγράδι, αλλά ελπίζω να μπω στην ομάδα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Χαίρομαι που θα είμαι απόλυτα υγιής για επόμενους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», είπε αρχικά ο Βιλντόζα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ερυθρό Αστέρα:

«Θα είναι περίεργο, ειδικά επειδή δεν ήρθα στο Βελιγράδι. Ήθελα να έρθω για να δω ξανά τους οπαδούς που με στήριξαν την περασμένη σεζόν, κάτι που ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Φυσικά, θα παρακολουθήσω το παιχνίδι και θα στηρίξω την ομάδα μου, αλλά παράλληλα θα είναι παρούσα και η αγάπη που νιώθω για τον Ερυθρό Αστέρα».

Ο Βιλντόζα έκανε μια αναδρομή στην περσινή του πορεία με τα ερυθρόλευκα, επισημαίνοντας ότι ένιωσε αγάπη και πλήρη αποδοχή όσο ήταν παίκτης της ομάδας του Βελιγραδίου:

«Όταν σκέφτομαι την περασμένη σεζόν, πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό μου. Το πρώτο όμως είναι το γεγονός ότι μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω ύστερα από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο ΝΒΑ. Τραυματίστηκα στο Μιλγουόκι και ο Ερυθρός Αστέρας μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στην Euroleague και να δείξω τι είδους παίκτης μπορώ να γίνω όταν είμαι πλήρως υγιής. Από την πρώτη μέρα στον Ερυθρό Αστέρα ένιωσα αγάπη και αποδοχή. Ενιωσα πραγματικά υπέροχα στο Βελιγράδι. Από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Ακόμα και τώρα μου στέλνουν μηνύματα. Το Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας και οι οπαδοί έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η κοπέλα μου είναι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και παρακολουθούμε κάθε παιχνίδι μαζί. Ξέρω ότι είχα τα σκαμπανεβάσματα μου κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά οι οπαδοί μου έδιναν πολλή αγάπη».

Ο ίδιος είχε έναν καλό λόγο να πει και για τους φίλους της πρώην του ομάδας, ενώ όπως αποκάλυψε έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνει σέρβικα:

Είναι ξεκάθαρο ότι ως ομάδα είχαμε σκαμπανεβάσματα, υπήρχαν και πολλοί τραυματισμοί, αλλά οι φίλαθλοι ήταν δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι. Τόσο όταν τα πηγαίναμε καλά, όσο και όταν δεν τα πηγαίναμε καλά. Ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά μας. Όποτε έμπαινα στη Χάλα Πιονίρ ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Κάτι ανάλογο άρχισα να νιώθω κι εδώ αλλά δεν είναι το ίδιο όπως στη Σερβία. Οι οπαδοί εδώ και στο Βελιγράδι είναι υπέροχοι, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Μαθαίνω Σερβικά. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί κανόνες για το πώς να προφέρεις ορισμένες λέξεις, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι τα σερβικά είναι μια πραγματικά δύσκολη γλώσσα. Κάποια στιγμή σταμάτησα αλλά τώρα μαθαίνω και πάλι με τη βοήθεια της κοπέλας μου».