Έπαθε μπλακ - άουτ ο Ολυμπιακός στην Μπολόνια και τον «σκότωσε» ο Χάκετ

Έπαθε μπλακ - άουτ ο Ολυμπιακός στην Μπολόνια και τον «σκότωσε» ο Χάκετ

Νίκος Καλαμπάκας 23:25 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 20.12.2023

Πικρή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία από τη Βίρτους, αφού αν και προηγούταν σε όλο τον αγώνα, στην τελευταία περίοδο έπαθε... μπλακ άουτ και τελικά οι Ιταλοί πανηγύρισαν την 11η νίκη τους στην Euroleague με 69-67.

Την 8η του ήττα σε 15 παιχνίδια στην Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού έχασε στην Ιταλία από τη Βίρτους. Οι Ιταλοί έφτασαν στο τελικό 69-67 χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Ντάνιελ Χάκετ που στα τελευταία λεπτά ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Ο Λαρεντζάκης με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ 12 σημείωσε ο Φαλ που όταν αποσύρθηκε οι Ιταλοί πήραν... αέρα και γύρισαν τον αγώνα. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στα πρώτα τρία λεπτά είχε πάρει διαφορά 8 πόντων (4-12). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εκμεταλλεύτηκαν τους Φαλ και Πίτερς, χτύπησαν κοντά στο καλάθι και έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους στο ξεκίνημα. Όσο περνούσε η ώρα ο Κορντινιέ έβρισκε το χέρι του και η Μπολόνια δεν έμεινε πολύ ώρα σε ρόλο... θεατή. Οι Ιταλοί μείωσαν γρήγορα σε 12-14 και έδειξαν στους παίκτες του Μπαρτζώκα ότι δεν είναι τυχαία στην 3η θέση της κατάταξης. Οι παίκτες του Μπάνκι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να χαρεί για πολύ το προβάδισμά του και πήγαν στο τάιμ άουτ της 1ης περιόδου όντας πίσω στο σκορ με 2 πόντους (17-19).

 Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στη 2η περίοδο, πραγματοποιώντας σερί 8-0. Οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν απόλυτα στο παρκέ της Segafredo Arena και παίζοντας έξυπνα, είχε καθηλώσει τους γηπεδούχους. Η ελληνική ομάδα έβρισκε πόντους από πολλούς παίκτες της και έτσι δεν είχε πρόβλημα να «καθηλώσει» τους Ιταλούς, που έδειχναν ανήμποροι να βρουν απάντηση στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα να προηγείται με 12 πόντους (28-40) και την ομάδα του Μπάνκι να... ψάχνεται για το πως θα απαντήσει! 

Η Μπολόνια δεν πτοήθηκε από το κακό της πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, με το που ξεκίνησε η 3η περίοδος ο Φαλ έκανε τρίτο φάουλ, ο Μπαρτζώκας τον απέσυρε και η ομάδα της Ιταλίας κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και τους 4 πόντους (44-48). Ο Ολυμπιακός όμως με επί μέρους 8-1, πήγε τη διαφορά ξανά στους 8 (45-53), ενώ ο Γκος έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στο 28' (45-55). Τελικά οι ερυθρόλευκοι στο 30' είχαν διαφορά 8 πόντων (48-55) και έδειχναν ικανοί για το διπλό! Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό θρίλερ. 

Ο Λούκα Μπάνκι δέχθηκε τεχνική ποινή στο ξεκίνημά της, όμως αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους, αφού έκτοτε η άμυνά τους τσάκιζε κόκκαλα και κατάφερε μέχρι να περάσει και μπροστά με 67-65. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, όμως έχασε δύο φορές την ευκαιρία να περάσει μπροστά και ο Χάκετ έκανε το 69-67. Πριν απο αυτό είχε κάνει επιθετικό φάουλ ο Ουόκαπ, ενώ στην τελευταία επίθεση ο Λαρεντζάκης αστόχησε σε τρίποντο αν και η ομάδα του Πειραιά είχε την ευκαιρία να σκοράρει στον αιφνιδιασμό κι έτσι η Βίρτους έφτασε στο 11-4, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στο 7-8.

MVP

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν καθοριστικός, Σημείωσε 8 πόντους, έπαιξε φοβερή άμυνα και ήταν ο άνθρωπος που μίλησε στην κρίσιμη στιγμή για τους γηπεδούχους. 

Το κλειδί του αγώνα

Το μπλακ άουτ της τελευταία περιόδου. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει απάντηση στην αντεπίθεση της Βίρτους, η οποία πέρασε μπροστά στο σκορ στο 65-63

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα της Βιλερμπάν, ενώ η Βίρτους ταξιδεύει στη Βαλένθια.

Διαιτητές: Γιαβόρ, Νέντοβιτς και Περούγια

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67

Sportal Euroleague Show: Ήπιε -ξανά- θάλασσα στο φινάλε ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε στη Μπολόνια - Μοιραίος στο τέλος ο Ουόκαπ