Ήττα για τη Βίρτους πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Βίρτους - Βενέτσια

i

twitter / Lega A

Ήττα για τη Βίρτους πριν το ματς με τον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 23:44 - 16.12.2023

Η Βίρτους Μπολόνια γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Βενέτσια στην παράταση με σκορ 85-84 (80-80 ο κανονικός αγώνας), τρεις μέρες πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Βενέτσια από την έδρα της Βίρτους, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση της ομάδας της Μπολόνια με τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τους παίκτη τον Τάκερ που σημείωσε 25 πόντους και έδωσε 3 ασίστ, επικράτησαν στην παράταση με σκορ 85-84 και άφησαν πίσω τους στην κατάταξη την ομάδα του Μπάνκι. 

Μάχη για γερά νεύρα έγινε στη Μπολόνια, εκεί όπου η Βίρτους που στις 19/6 υποδέχεται τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική της Euroleague, υποδέχτηκε τη Βενέτσια. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι ήλεγχαν τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Βίρτους με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση.

H Bενέτσια από την 1η περίοδο είχε δείξει τις διαθέσεις της, αφού ήταν μπροστά με 23-15 και έβαζε δύσκολα στους παίκτες του Λούκα Μπάνκι. 

Η Βίρτους ανέβασε την απόδοσή της και στο ημίχρονο είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά στους 5 (30-35), ενώ και στην τρίτη περίοδος ο αγώνας έμεινε σε χαμηλό σκορ, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν έμφαση στην άμυνα και τα ποσοστά τους να είναι χαμηλά. Στο 30' το ταμπλό έγραφε 54-56 και το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Η Βενέτσια στο 4ο δεκάλεπτο είχε πάρει διαφορά πέντε πόντων, όμως ο Μπελινέλι ανέλαβε δράση και με δικό του τρίποντο η Βίρτους μείωσε στους 2, πριν ο Σενγκέλια με κάρφωμα ισοαφαρίσει για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί η Βενέτσια στάθηκε πιο τυχερή και τελικά επικράτησε με 85-84, ανεβαίνοντας στο 9-3 της κατάταξης και αφήνοντας της Βίρτους στο 8-4.