Χάος στο ΟΑΚΑ με ΜΑΤ και οπαδούς

Χάος στο ΟΑΚΑ με ΜΑΤ και οπαδούς

Ηλίας Λαλιώτης Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:14 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 16.06.2023

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στο παρκέ για να σταματήσει το σπάσιμο των καθισμάτων και να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι, αλλά είχε αντίθετα αποτελέσματα. Συζητούν την οριστική διακοπή οι διαιτητές.

Η απόφαση των τριών διαιτητών να εκκενωθεί το ΟΑΚΑ για να συνεχιστεί ο τέταρτος τελικός της Basket League έφερε επεισόδια και μεγάλη ένταση.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι αποχώρησαν γρήγορα, ωστόσο κάποιοι προχώρησαν σε καταστροφές στο γήπεδο, σπάζοντας καθίσματα και πετώντας τα προς το γήπεδο. Σταδιακά άρχισαν να φεύγουν και αυτοί, αλλά σε εκείνο το σημείο «μπούκαραν» στο παρκέ τρέχοντας δυνάμεις των ΜΑΤ και κοιτούσαν προς το μέρος του πετάλου. 

Η κίνηση αυτή είχε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, καθώς εξαγρίωσε αρκετούς οπαδούς, που γύρισαν προς τα πίσω για να ρίξουν αντικείμενου προς τους αστυνομικούς, δημιουργώντας νέα ένταση. 

Μετά από 3-4 λεπτά, καταλαβαίνοντας τον λάθος χειρισμό, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι οπαδοί αποχώρησαν με τη σειρά τους άμεσα.

Οι διαιτητές έχοντας εικόνα από τα επεισόδια και τις ζημιές, αλλά και το γεγονός ότι παραμένουν σε μέρος των εξεδρών 20-30 οπαδοί, συζητούν έντονα το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής. Και θα την υλοποιήσουν αν δεν εκκενωθεί άμεσα όλο το γήπεδο.