Πρώτη εκτός έδρας νίκη των Ουόριορς μετά από σχεδόν δύο μήνες - Η Σάρλοτ... τιμώρησε την Ιντιάνα (vids)

Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον

i

© photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Πρώτη εκτός έδρας νίκη των Ουόριορς μετά από σχεδόν δύο μήνες - Η Σάρλοτ... τιμώρησε την Ιντιάνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:55 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:04 - 21.03.2023

Οι ένδεκα διαδοχικές εκτός έδρας ήττες δεν έγιναν δώδεκα και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τη νίκη τους (121-108) στο Χιούστον σταμάτησαν το αρνητικό σερί που λίγο έλειψε να γίνει το χειρότερο των πρωταθλητών στην ιστορία του ΝΒΑ. - Οι Πέισερς έχασαν στη Σάρλοτ (115-109) και φαίνεται πως χάνουν το τρένο των play in.

Μακριά από το Γκόλντεν Στέιτ είχαν να νικήσουν από τις 20 Ιανουαρίου. Είχαν αποτύχει στις τελευταίες ένδεκα εξορμήσεις, αλλά τώρα οι Ουόριορς πήγαν αποφασισμένοι στο Χιούστον. Κι έφυγαν από εκεί με τη νίκη: 121-108.

Ήταν πάντως, μόλις η 8η επικράτηση των πρωταθλητών σε ολόκληρη τη regular season και αυτή τη φορά οι 30 πόντοι του Στέφεν Κάρι και οι 29 του Κλέι Τόμπσον ήταν αρκετοί για να δώσουν μία αισιόδοξη νότα για τη συνέχεια...

«Δεν χρειάζονται ούτε πανηγυρισμοί, ούτε χαμόγελα», είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Κάρι, σκεπτόμενος ίσως ότι η ομάδα του παραλίγο να φθάσει το χειρότερο σερί αποτυχιών (12) σε εκτός έδρας αναμετρήσεις που έκαναν ποτέ πρωταθλητές του «μαγικού πλανήτη». Αυτή την άσχημη κορυφαία επίδοση την κρατάνε από τη σεζόν 1998-99 οι Σικάγο Μπουλς, όταν μπήκαν στην νέα σεζόν πρωταθλητές, αλλά χωρίς τον Μάικλ Τζόρνταν μαζί τους και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις. Ο Τόνι Κούκοτς ήταν μόνος του πλέον και οι Ταύροι έχαναν συνεχώς... 

Ο Αντετοκούνμπο σε πτήση και ο Μπρουκ Λόπεζ στην κορυφή του Τop 10 της αγωνιστικής δράσης (vid)
NBA

10:51 - 20.03.2023

Ο Αντετοκούνμπο σε πτήση και ο Μπρουκ Λόπεζ στην κορυφή του Τop 10 της αγωνιστικής δράσης (vid)

Στη νίκη των Μπακς επί των Ράπτορς οι δύο πρωταγωνιστές δεν επικεντρώθηκαν μόνο με την ουσία, αλλά ασχολήθηκαν και με το θέαμα. Ο Μπουκ Λόπεζ άνοιξε και έκλεισε τα highlights, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε το... λιθαράκι του στο Νο 9.

Για τους Ρόκετς, που παρά το γεγονός ότι έχουν συνολικό ρεκόρ 18-54, μέσα στον Μάρτιο έχουν νικήσει και τους Λέικερς και τους Σέλτικς στο Χιούστον. Οι Ουόριορς ήταν υποψιασμένοι λοιπόν και περιόρισαν κάπως τον Τζέιλεν Γκριν, ο οποίος είχε βάλει 40 πόντους πριν λίγες ώρες στη Νέα Ορλεάνη, αλλά τώρα έμεινε στους μισούς. Είχε 20 και δεν ήταν καν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αφού ο rookie Τάρι Ίσον είχε 21 πόντους, αλλά και 12 ριμπάουντ. 

Σάρλοτ - Ιντιάνα: 115-109

Οι Πέισερς χρειάζονταν περισσότερο τη νίκη από τους Χόρνετς. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι τα κατάφεραν. Ξεκίνησαν δυναμικά, έβαλαν 40 πόντους στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν ακόμα και με +20, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλη διάρκεια. 

Ο Κέλι Ούμπρε, ο οποίος πραγματοποιεί μία σπουδαία χρονιά σε προσωπικό επίπεδο (και το καλοκαίρι θα είναι από τα «καυτά» ονόματα των free agents) είχε 28 πόντους, ο Τέρι Ροζίερ είχε 23 (με 9 ασίτ) και Γκόρντον Χέιγουορντ πρόσθεσε άλλους 22 πόντους. Οι τρεις τους δημιούργησαν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Ιντιάνα, που πλέον αντιλαμβάνεται πως για να προλάβουν τους Μπουλς στη δέκατη θέση της Ανατολής, που οδηγεί στα play in θα πρέπει όλες οι συνθήκες να τους ευνοήσουν.