Μπαρτζώκας: «Ηταν ένας αγώνας γοήτρου, δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Ηταν ένας αγώνας γοήτρου, δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον»

Sportal newsroom 19:22 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:58 - 19.03.2023
Η αποστολή του Μπαρτζώκα και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με νίκη στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτή είχε «μόνο αξία για το γόητρο και όχι για τον βαθμολογικό πίνακα», όπως είπε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει και το έχει τονίσει στο παρελθόν πολλάκις. Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχουν ιδιαίτερη υπόσταση, άσχετα με το «ποιος», «που», το «γιατί» και το «πότε». Ανεξάρτητα από την κατάσταση των δύο ομάδων και των στόχων. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν βλέπει και την... μαθηματική αλήθεια. «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε», τόνισε λίγο μετά τη νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ για να εξηγήσει πως «δεν υπήρχε βαθμολογική ουσία από το συγκεκριμένο παιχνίδι».  

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων σκεφτόταν τη νίκη εξ αρχής και προετοίμασε την ομάδα του γι' αυτήν, αλλά ήθελε επίσης «να μοιράσω το χρόνο και να δώσουμε ρυθμό στον Σλούκα, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του». Η επιτυχία και μάλιστα εκτός έδρας δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία, αλλά «ήταν θέμα γοήτρου. Κερδίσαμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε μέχρι τέλους με την ίδια διάθεση και με το ίδιο κίνητρο», πρόσθεσε. 

Σε γενικές γραμμές ο Μπαρτζώκας πρόσθεσε πως «έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Από την πλευρά μας, οδηγούσαμε το σκορ του παιχνιδιού κοντά σε διψήφια διαφορά σε όλο σχεδόν το παιχνίδι. Στο τέλος έγινε... ντέρμπι από κάποιες κακές αποφάσεις μας και από κάποια μεγάλα σουτ του αντιπάλου». Ο Παναθηναϊκός πάντως, κατά την άποψή του «έδειξε επιμονή και μαχητικότητα. Πάλεψε μέχρι τη λήξη και σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή»