Σερέλης: «Το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον ή οποιονδήποτε παίκτη»

Σερέλης: «Το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον ή οποιονδήποτε παίκτη»

Πάρης Τσελεπίδης 23:19 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 11.03.2023
Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κερδίζονται τα παιχνίδια, με τον Έλληνα κόουτς να αφήνει υπονοούμενα για τον Ντουέιν Μπέικον.

Ο Χρήστος Σερέλης πήρε ένα ρίσκο και άφησε εκτός έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, τον Ντουέιν Μπέικον. Στο τέλος του αγώνα ο Έλληνας κόουτς δικαιώθηκε, με τον ίδιο, μετά το τέλος του αγώνα, μέσα από τις δηλώσεις του, να αφήνει υπονοούμενα για τον Αμερικανό. 

Συγκεκριμένα τόνισε πως οι νίκες έρχονται από την ομάδα και όχι από τα πρόσωπα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του επέστρεψε από το -16 και έφτασε στη νίκη. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Euroleague: 

«Στο ημίχρονο τους είπα πως έπρεπε να παίξουμε άμυνα. Τακτικά μπορεί να κάναμε καλή δουλειά. Παρόλα αυτά, άμα δεν παίξεις με το σώμα σου, τα χέρια σου και το μυαλό του αντιπάλου δεν μπορεί να κερδίσεις. Στα 19 τελευταία λεπτά κάναμε καλή δουλειά. Η ομάδα κερδίζει και όχι τα άτομα».

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέχεια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν πολύ σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο και είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε και το έχω πει από την αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη και είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Και το είπαμε και στα αποδυτήρια ότι θα πάρουμε το παιχνίδι από την άμυνα.  Δεχθήκαμε 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και αυτός ήταν και ο λόγος που φτάσαμε στη νίκη».

Για τη διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια ξεμαρκάριστα σουτ αλλά και τα χάσαμε και αυτός μας έκανε διστακτικούς. Και σταματήσαμε να παίζουμε και άμυνα, δεν ήμασταν δυναμικοί. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά είναι ότι τα σουτ μπαίνουν όταν είσαι δυναμικός στην άμυνα. Βγάζεις άμυνες και έχεις αυτοπεποίθηση και στο σουτ. Αυτό ήταν το κλειδί. Βγάλαμε άμυνες, πήραμε αυτοπεποίθηση και βάλαμε κάποια σουτ. Για τον Μπέικον δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, όπως και όλοι οι παίκτες δεν έχουμε παίξει ένα ματς, έτσι δεν έπαιξε κι αυτός και αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και ο μόνος δρόμος να κερδίζουμε είναι να παίζουμε όπως στο δεύτερο».

Για τον Ολυμπιακό: «Έχουμε τον ΠΑΟΚ και τη Βιλερμπάν τώρα, ο Ολυμπιακός είναι μετά από 10 μέρες. Όταν ήμουν στην προηγούμενη ομάδα μπορούσα να δω ένα παιχνίδι μετά από 10 μέρες, τώρα έχουμε προπόνηση αύριο. Δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση, πρεπει αυτή να είναι η δράση. Έτσι πρέπει να παίζει η ομάδα. Μέχρι τώρα σε όλα τα ματς έχουμε αντιδράσει και σήμερα η αντίδραση είχε συνέχεια. Αλλά το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είναι το πρώτο και ακόμα καλύτερο».

Για τον Μπέικον: «Δεν υπάρχει κάτι για τον Μπέικον και δεν υποβαθμίζω κάτι. Πρέπει να μιλήσουμε για τα παιδιά που έχουν παίξει. Δεν είπα ότι είμαι δικαιωμένος ή κάτι τέτοιο».

Για τον Μαντζούκα: «Ο Μαντζούκας παίζει σέντερ αναγκαστικά και όλα τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό και ο,τι τους ζητηθεί πρέπει να είναι 100% έτοιμοι να το κάνουν. Για μένα αυτό ήταν  πρόβλημα. Όλοι έχουν διάθεση και προσπαθούν και δεν είναι ένα ματς αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη. Όλοι κάνουν λάθη και ο Μαντζούκας έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι και έπαιξε 2 λεπτά. Δεν είναι κακό να έχεις μια κακή εμφάνιση. Εγώ πιστεύω όλους τους παίκτες και θέλω το καλύτερο. Δεν είναι η θέση που θέλω να παίξει ο Μαντζούκας, αλλά εκεί χρειάζεται»