ΑΕΚ και Σάκοτα είναι έννοιες που πάνε μαζί

ΑΕΚ και Σάκοτα είναι έννοιες που πάνε μαζί

Χρήστος Τσάλτας 16:07 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 09.06.2024

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε σε ένα περιβάλλον που κάλλιστα μπορεί να το θεωρεί πιο γνώριμο από κάθε άλλο, για να συμβάλλει στην εξέλιξη της ομάδας. Η ΑΕΚ και ο «Σάλε» έχουν τόσο ισχυρούς δεσμούς άλλωστε που ένα ακόμα... πάντρεμα έμοιαζε αναπόφευκτο. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Το περιμέναμε, ήταν δρομολογημένο. Απλά το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Η οποία ήρθε το πρωί της Κυριακής (09/06) για να δώσει το σύνθημα της νέας εποχής στην ΑΕΚ. Μια νέα εποχή που θα χτιστεί από τον άνθρωπο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τι εστί ΑΕΚ και τι εστί πρωταθλητισμός.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε σπίτι. Δεν είναι μια αυθαίρετη πρόταση αυτή, αλλά είναι κάτι που έχει ουσία και νόημα. Ο «Σάλε» στην Ένωση έζησε τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του στους πάγκους. Καθοδήγησε τον γιο του, Ντούσαν και μαζί έγραψαν χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της ομάδας. Ποιος ξεχνάει το 2002 και την ανατροπή από 0-2 στους τελικούς; Ποια ομάδα έχει κάνει κάτι ανάλογο έως και σήμερα; Καμία.

Μόνο η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα το έχει καταφέρει αυτό.

Ποιος ξεχνάει το μαγικό 2018; Το Κύπελλο Ελλάδας και το Basketball Champions League της ίδιας περιόδου. Εκείνη τη σεζόν (2017-18) η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους, αριθμητικά, από κάθε άλλη στη χώρα. Μια επιτυχία που έφερε την υπογραφή του Ντράγκαν Σάκοτα.

Με αυτά ως οδηγούς, αλλά και με την αγάπη για την ΑΕΚ, ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε για το δικό του «last dance» στους πάγκους. Διότι το φινάλε της τεράστιας καριέρας του στην προπονητική θα γίνει μέσα από την ομάδα στην οποία δοξάστηκε και αγαπήθηκε όσο καμία άλλη. Ένας κύκλος που κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Προφανώς η νέα σεζόν θα είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Σάλε και τον οργανισμό της ΑΕΚ. Τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα πλέον κάνουν ορθάνοιχτο τον δρόμο της 3ης θέσης, ώστε να επιστρέψει η ομάδα στα υψηλά και να ξαναγίνει αυτό που ήταν μέχρι να την χτυπήσει ο κορωνοϊός: ο τρίτος πόλος του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό έγινε με την συμβολή του Ντράγκαν Σάκοτα, αυτό μπορεί να ξαναγίνει με την δική του συμβολή.

Το πιο βασικό όμως είναι πως ΑΕΚ και Σάκοτα απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως πάνε μαζί. Μαζί γεύτηκαν τις επιτυχίες και μαζί θέλουν να χτίσουν από την αρχή τα μελλοντικά. Θα μπορούσε να πει κάποιος -και όχι άδικα- πως αυτό το νέο πάντρεμα έμοιαζε αναπόφευκτο και για τους δύο, ώστε με την ώθηση από τις επιτυχίες του παρελθόντος να δημιουργήσουν από το μηδέν μια νέα όμορφη κατάσταση. Τόσο ο Μάκης Αγγελόπουλος, όσο και ο Ντράγκαν Σάκοτα έχουν τον τρόπο να το κάνουν.

Το μόνο που μένει είναι να φανεί και στην πράξη. Η αρχή έγινε όμως με την μεγάλη επιστροφή του Σάλε, σε ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην επαγγελματική -και όχι μόνο- πορεία του.

ΥΓ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε πει πως η ΑΕΚ θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα κρεμάσει σακάκι στην οροφή του γηπέδου της, σε μια κίνηση-τιμή προς τον Ντράγκαν Σάκοτα. Μην απορήσετε αν γίνει αυτό όταν τελειώσει η σεζόν και ο «Σάλε» βάλει τέλος στην μεγάλη πορεία του στα παρκέ ως head coach.