Άρης: Την Τετάρτη θα χρειαστεί και ουσία
i

Γκρέι/©Intime

Άρης: Την Τετάρτη θα χρειαστεί και ουσία

Αλέξης Σαββόπουλος 08:35 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 16.01.2023

Το χθεσινό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη μπορεί να αποτελέσει για τον Άρη τον καλύτερο οδηγό εν όψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης.

Παιχνίδι που από πλευράς σημασίας είναι πολύ πιο σημαντικός γιατί πρόκειται για ματς στόχου αφού υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Του έδειξε τι έκανε καλά και πρέπει να το επαναλάβει και τι δεν έκανε, ώστε να πάρει και χθες αποτέλεσμα. Ήταν καταρχάς άριστα διαβασμένος και αριστοτεχνικά στημένος. Αποδείχθηκε ορθότατη η επιλογή του Πάρντιου να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Γκαρθία και να επιλέξει ένα σχήμα με τρία χαφ (Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα) τον τελευταίο σε επικουρικό ρόλο του Γκρέι καθώς και δυο φιλότιμους στο ανασταλτικό κομμάτι εξτρέμ, τον Μαντσίνι και τον Ματέο.

Η κίνηση αυτή απορρύθμισε εντελώς τον Ολυμπιακό. Τον έβγαλε εκτός πλάνου και κράτησε το ρυθμό σε χαμηλό τέμπο. Δεν επέτρεψε στους αρτίστες της μεσαίας και επιθετικής γραμμής του να πάρουν μπάλα και να δημιουργήσουν, κλείνοντας όλους τους πιθανούς διαδρόμους από άξονα και από τις πλευρές. Αφού εξασφαλίστηκε η ασφάλεια στα μετόπισθεν, προϊόντος του χρόνου η ομάδα του Πάρντιου κυκλοφόρησε την μπάλα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Εκεί άρχιζε το μεγάλο πρόβλημα όμως. Η ουσία και η αποτελεσματικότητα στο τελευταίο μισό του γηπέδου. Αυτό του αντιπάλου. Η καθαρή σκέψη στην τελική ενέργεια. Η ποιότητα όταν πρέπει να παρθεί η απόφαση εντός ή περιμετρικά της περιοχής, τις φορές που βγήκε με προϋποθέσεις. Και δεν αναφέρομαι στα δυο γκολ που πέτυχε και σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Αναφέρομαι σε 2-3 άλλες περιπτώσεις που ο Αρης βγήκε ορθολογικά στην επίθεση, χτίζοντας με υπομονή την επίθεσή του. Εκεί του έλειψε η ουσία για να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα στον αντίπαλό του που είχε αρχίσει να βγάζει και εκνευρισμό αφού δεν του έβγαινε τίποτα. 

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να του δώσει ο Πάλμα που αγωνίστηκε για λίγο στο τέλος και σπατάλησε την τελευταία φάση με το φάουλ στις καθυστερήσεις και ο Καμαρά, τον οποίο ο Πάρντιου ξεκάθαρα κράτησε για τον αγώνα της Τετάρτης. Θα το δούμε μεθαύριο. Εκείνο που φάνηκε όμως χθες είναι η βοήθεια που θα πάρει ο Άρης από τον Νταρίντα και στην επίθεση, πέρα από τα τρεξίματα και τις άλλες δουλειές που κάνει στο γήπεδο ο Τσέχος. Ο 32χρονος…πατούσε περιοχή, απειλούσε και έβγαινε ως κρυφός φορ έχοντας την ασφάλεια που του έδιναν Ετέμπο και Νταμπό. Ο τελευταίος θα είναι απώλεια για τον Άρη αν δεν τα καταφέρει την Τετάρτη, αφού είναι φανερό ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.

Εν κατακλείδι, ο Αρης μπορεί να ηττήθηκε, να μην πήρε καν την ισοπαλία, κέρδισε όμως το δικαίωμα να πιστεύει ότι εφόσον επαναλάβει την ίδια πειθαρχημένη εικόνα ανασταλτικά αλλά βελτιώσει το ποσοστό του στο αμυντικό μισό του Ολυμπιακού, έχει τη δυνατότητα να βάλει τις βάσεις για να παίξει την πρόκριση στον επαναληπτικό του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη.