Ονειρικός Παναθηναϊκός με «αυτοκρατορική» σφραγίδα!

Ονειρικός Παναθηναϊκός με «αυτοκρατορική» σφραγίδα!

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:29 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 11.03.2024

Ο Παναθηναϊκός άφησε δήλωση πρωταθλητισμού στην έδρα του Ολυμπιακού με ένα καθαρό διπλό, χωρίς κανέναν να υστερεί και με τον Φατίχ Τερίμ να δείχνει γιατί είναι ο «αυτοκράτορας».

Ένας Παναθηναϊκός με στόφα πρωταθλητή! Μία ενδεκάδα με «αυτοκρατορική» νοοτροπία, ένα κοουτσάρισμα μαεστρικό από τον Φατίχ Τερίμ, με απόλυτη επικράτηση επί του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν με συμπεριφορά πρωταγωνιστή, με προσήλωση στις οδηγίες τους και με αυτοθυσία στα μαρκαρίσματα. Μία ονειρική βραδιά για το Τριφύλλι, μετά από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα με τις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Ήταν μία δήλωση πρωταθλητισμού από τους «πράσινους», με τον πιο εμφατικό τρόπο στην έδρα του Ολυμπιακού.

Όποιον και να μην ξεχωρίσουμε, θα τον αδικήσουμε. Γιατί στην κυριολεξία, ισχύει η ρήση «και οι έντεκα ήταν υπέροχοι». Ασφαλώς, τα περισσότερα credits πάνε στον σκόρερ των δύο τερμάτων, Φώτη Ιωαννίδη. Τον οποίο οι Κάρμο και Μπιανκόν δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν. Όμως, ποιος αφήνει στην απ’ έξω τον Μπερνάρ; Εντυπωσιακός, λιτός και απέριττος στις κινήσεις και εξαιρετικός τακτικά. Υπόδειγμα ήταν ο Βραζιλιάνος.

Μήπως τον Τάσο Μπακασέτα; Αυτός ο οποίος ισοφάρισε σε ένα κομβικό τάιμινγκ και έδωσε απλότητα και προσωπικότητα στον Παναθηναϊκό. Τους ακάματους Ρούμπεν και Τσέριν, που κέρδισαν τη μάχη του κέντρου; Ο Κώτσιρας και ο Μλαντένοβιτς αντιμετώπισαν προβλήματα στα μαρκαρίσματα, όμως γενικά ήταν θετικοί. Ο Παλάσιος, το ίδιο. Ο Αράο, αρχοντικός και αλάνθαστος. Ο Λοντίγκιν, σίγουρος και ψύχραιμος.

Μέχρι και ο αντιήρωας Ακαϊντίν, ο οποίος δέχτηκε σφοδρή κριτική στα προηγούμενα ματς (όχι, άδικα ως ένα σημείο), αναχαίτισε απόλυτα τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σκόραρε ακατάπαυστα και η εξουδετέρωση του έμοιαζε αδύνατη. Μάλλον οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού, όταν διάβασαν την ενδεκάδα, σιχτίρισαν στο όνομα του Τούρκου στόπερ. Όμως ο Ακαϊντίν είναι ένας αποτελεσματικός αμυντικός, ειδικά όταν παίζει συγκεντρωμένα και το απέδειξε απέναντι στον Ελ Κααμπί.

Ειδική μνεία επιβάλλεται για τον Φατίχ Τερίμ. Μαζί του ο Παναθηναϊκός νιώθει άνετα στο «Καραϊσκάκης» μετά από πολλά χρόνια. Σε ένα δίμηνο στην Αθήνα, ο 71χρονος προπονητής έχει πανηγυρίσει πρόκριση στο Κύπελλο και ένα καθαρό διπλό για το πρωτάθλημα στο φαληρικό γήπεδο. Ενδιάμεσα, έχει να επιδείξει μία δίκαιη επικράτηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εντυπωσιακός απολογισμός για τον Τερίμ και το πιο σίγουρο συστατικό για τις καρδιές των φίλων του Τριφυλλιού!

Για να συνεχίσουμε από τον πρόλογο, αυτή ήταν μία δήλωση πρωταθλητισμού από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας κερδισμένος τελικός, ένα «do» σε μία αναμέτρηση που η άλλη κατάληξη ήταν το «die». Επίσης η ήττα του ΠΑΟΚ φέρνει το Τριφύλλι ξανά σε απόσταση ενός αποτελέσματος από τον πρωτοπόρο. Παράμετρος με τη σημασία της, στην οικονομία ενός τουρνουά δέκα αγωνιστικών.

Ασφαλώς, η απόπειρα του Παναθηναϊκού να στεφθεί πρωταθλητής, χρειάζεται συνέχεια. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την 2η αγωνιστική. Μέχρι τότε, έχουμε καιρό. Πάρα πολύ, αφού η δράση της επόμενης Κυριακής έχει αναβληθεί, μεσολαβεί η διακοπή για τα προκριματικά του Nations League. Τρεις εβδομάδες είναι πολύς χρόνος. Αλλά είναι σπουδαίο που στο Τριφύλλι δεν θα έχει μουρμούρα και τη μετάφερε στον αιώνιο αντίπαλο του…