Η Εθνική έχει μια αποστολή πλέον και ξέρει τι πρέπει να κάνει

Η Εθνική έχει μια αποστολή πλέον και ξέρει τι πρέπει να κάνει

Χρήστος Τσάλτας 19:23 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 28.08.2023

Το παιχνίδι με την Team USA δεν χωρά κριτικής. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν φανερή και πλέον η Εθνική έχει μπροστά της «τελικό». Και μόνο αυτόν σκέφτεται. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Αποστολή στη Μανίλα

Εξ αρχής το παιχνίδι με την Team USA είχε συγκεκριμένα δεδομένα για την Εθνική. Από τη στιγμή που ο Ντίνος Μήτογλου δεν βρισκόταν στο παρκέ, άρα η «γαλανόλευκη» δεν είχε έναν πολύ βασικό πυλώνα στην επίθεση (τον πιο βασικό όπως παραδέχονταν όλοι) ο βαθμός δυσκολίας γινόταν ακόμα πιο υψηλός.

Για ένα ημίχρονο η ομάδα του Ιτούδη έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ήταν μέσα στο παιχνίδι, έβγαζε ενέργεια, ήταν ζωηρή και στις δύο πλευρές και ακολουθούσε το πλάνο. Απλώς ήταν τέτοια η διαφορά ταχύτητας των δύο ομάδων που φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, που ο Μπράνσον πήρε τ' όπλο του και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Αλλά ας μην γελιόμαστε, κανείς στην Εθνική δεν θα κάτσει να κλάψει για μια ήττα από τους Αμερικανούς, που είναι γκραν φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον ορίζοντα άλλωστε υπάρχει το πιο σημαντικό παιχνίδι της διοργάνωσης, ως το επόμενο.

Η Νέα Ζηλανδία είναι ομάδα που εκ πρώτης δεν προκαλεί φόβο, αλλά μιλάμε για «τελικό» και η ιστορία έχει δείξει πως σε αγώνες 40 λεπτών που κρίνονται τα πάντα, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. All the hands on the deck, που λένε και στις ΗΠΑ.

Μπροστά της η «γαλανόλευκη» έχει την πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Μανίλα. Κι αν το παιχνίδι με την Ιορδανία ήταν το αναγκαίο πρώτο βήμα για να πάει παρακάτω, η αναμέτρηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία είναι ο τελικός που θα την βάλει στην επόμενη φάση.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, ο σκοπός είναι ακόμα πιο ξεκάθαρος και η Εθνική οφείλει να βγει στο παρκέ με τη σωστή νοοτροπία, να μην επιτρέψει στην ομάδα του Πέρο Κάμερον να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Θα πρέπει δηλαδή να παρουσιάσει το πρόσωπο κανονικής Εθνικής ομάδας. Και όπως είπε και ο Δημήτρης Μωραϊτης στην κάμερα του Sportal, θα πρέπει να ματσάρει το μπασκετικό ξύλο των Νεοζηλανδών για να μην έχει κανένα πρόβλημα.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι ο αγώνας της Τετάρτης είναι στα μέτρα της Εθνικής. Στα χαρτιά. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

ΥΓ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χάσει παιχνίδι της Εθνικής ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Πόσω μάλλον τώρα που η ομάδα παίζει... τελικό. Την Τετάρτη θα είναι πάλι στη θέση του να δώσει τον τόνο στους υπόλοιπους.

ΥΓ1. Το step up του Γιώργου Παπαγιάννη ήταν το πιο θετικό νέο της βραδιάς. Ο Big Papa είχε πολλές καλές στιγμές, εξέθεσε την άμυνα των Αμερικανών και έκανε τον Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ στο πρώτο μέρος να μοιάζει αβοήθητος. Το γεγονός μάλιστα ότι αποχώρησε από το παρκέ όντας απογοητευμένος ήταν ακόμα πιο θετικό γιατί δείχνει πως έχει και νεύρο και κίνητρο να δώσει πράγματα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.