Η άστοχη δήλωση του μπερδεμένου Ιτούδη για τον Σλούκα πρέπει να διορθωθεί

Δημήτρης Ιτούδης και Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Η άστοχη δήλωση του μπερδεμένου Ιτούδη για τον Σλούκα πρέπει να διορθωθεί

Ηλίας Λαλιώτης 16:56 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 03.09.2023

Σε ένα ήδη τοξικό κλίμα, μετά τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, δηλώσεις όπως αυτή του Δημήτρη Ιτούδη στη Μανίλα, που αλλοιώνουν την πραγματικότητα, μόνο καλό δεν κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Η Εθνική Ελλάδας για δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση, μετά το EuroBasket 2022, δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Η πορεία στο Μουντομπάσκετ 2023 ολοκληρώθηκε στη φάση των «16», με την 15η θέση να είναι η χειρότερη στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Είναι λογικό, ως ένα σημείο, η πίεση που νιώθουν οι άνθρωποι της ΕΟΚ και ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης να είναι μεγάλη, καθώς ειδικά πέρυσι που υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, η αποτυχία ήταν παταγώδης, ενώ και φέτος παρά τις δεδομένες μεγάλες απουσίες η εικόνα ήταν απογοητευτική. Ειδικά, όμως, ο Έλληνας τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία και οφείλει να έχει το καθαρό μυαλό για να αποφεύγει λάθη που μπορεί να ρίξουν λάδι στη φωτιά σε ένα ήδη τοξικό περιβάλλον στο ελληνικό μπάσκετ.

Και δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Μαυροβούνιο. Θέλοντας προφανώς να δικαιολογήσει την πορεία της Εθνικής στη Μανίλα, αναφέρθηκε στις απουσίες που υπήρχαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Και ο Κώστας Σλούκας ήθελε να φτιάξει το κορμί του για να είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό...»! Μια δήλωση που προκάλεσε εντύπωση και ήδη συζητιέται στην Ελλάδα.

Ιτούδης: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κρατάμε την ενότητα από αυτό το τουρνουά»
FIBA WORLD CUP

14:12 - 03.09.2023

Ιτούδης: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κρατάμε την ενότητα από αυτό το τουρνουά»

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με ήττα το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και ο κόουτς της εθνικής μας, Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα κόντρα στο Μαυροβούνιο τόνισε ότι το συμβόλαιό του εκπνέει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Ελλάδα από αυτό το τουρνουά κρατάει την ενότητα των παικτών της.

Και μια δήλωση που φυσικά είναι εξαιρετικά άστοχη. Ο Κώστας Σλούκας, όπως μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει και ο Βαγγέλης Λιόλιος είχε ενημερώσει από το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου (ημέρα της φιέστας του Ολυμπιακού για τον τίτλο στη Basket League) τον πρόεδρο της ΕΟΚ για την απόφασή του να μην συμμετέχει στο Μουντομπάσκετ, αυτός του ζήτησε να το σκεφτεί λίγο και στις 23 Ιουνίου το ξεκαθάρισαν οριστικά. Στις 3 Ιουλίου είχε το ραντεβού με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και αφού δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις μίλησε με τον Παναθηναϊκό και συμφώνησε στις 7 Ιουλίου (υπογράφοντας μια μέρα αργότερα το συμβόλαιό του).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μάλιστα, εκείνη την εβδομάδα μιλούσε και με τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη για να επιστρέψει στην Τουρκία. Άρα ο Έλληνας προπονητής ήξερε πολύ καλά πως όταν ο Σλούκας πήρε την απόφαση να μην παίξει με την Εθνική δεν είχε συμφωνήσει με καμία ομάδα!

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, πως δεν μπορεί να έχει συμβεί κάτι περίεργο με τον Δημήτρη Ιτούδη, πέρα από το να μπερδεύτηκε πάνω στη πίεση και την απογοήτευση για την αποτυχία της Εθνικής (εδώ ανέφερε πως ο Καλάθης ήθελε να προετοιμαστεί για τη Φενέρ που τον είχε ενημερώσει πως δεν τον υπολογίζει!). Γιατί ξέρει και ο ίδιος καλά με την εμπειρία που διαθέτει πως σε μια τόσο μεγάλη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, μέσα σε ένα εξαιρετικά τοξικό κλίμα -που δυστυχώς συνηθίζεται στη χώρα μας- τέτοιες δηλώσεις μόνο επικίνδυνες είναι. 

Ήταν μια αστοχία που καλό θα ήταν να διορθώσει για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.