Ήρθε η στιγμή που θα μετρήσει τις δυνάμεις του
i

ΑΡΗΣ ΠΑΙΚΤΕΣ/©Intime

Ήρθε η στιγμή που θα μετρήσει τις δυνάμεις του

Αλέξης Σαββόπουλος 08:50 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 12.01.2023

Όλα κύλησαν κατ’ ευχήν για τον Άρη και έχω την εντύπωση και βάσει πλάνου στον χθεσινό επαναληπτικό με τον Λεβαδειακό

Και το βασικό ζητούμενο- η πρόκριση- επιτεύχθηκε, και ήρθε δίχως πολύ κόπο και συντήρηση έγινε στο δεύτερο ημίχρονο εν όψει της απαιτητικής συνέχειας. Μοναδικό ίσως ψεγάδι, η αδυναμία για μια πιο ευρεία νίκη από το… χλωμό 1-0 γιατί και πάλι έγιναν ευκαιρίες, υπήρχαν δυο δοκάρια και γενικά η δυνατότητα να… κλειδώσει ο Άρης το ματς πιο εύκολα. Ο Πάρντιου είχε κατά νου δυο πράγματα να κάνει. 

Το πρώτο να δώσει ανάσες σε όσους τις χρειάζονται περισσότερο και να δοκιμάσει πράγματα μέσα στον αγώνα. Δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Γκρέι, άφησε εκτός εντελώς τον Νταρίντα, προφύλαξε για ένα ακόμη παιχνίδι τον Πάλμα, έδωσε ένα τεταρτάκι στον Καμαρά για να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και προϊόντος του χρόνου απέσυρε για να πάρουν ανάσες, Οντουμπάτζο, Ετέμπο και Μαντσίνι που παίζουν αδιάλειπτα. Έχω την αίσθηση ότι θα ήθελε κάτι ανάλογο να κάνει και με τους στόπερ, αλλά δυστυχώς ο τραυματισμός του Ενκουλού και η έλλειψη εναλλακτικών του στερεί αυτή τη δυνατότητα με το ρίσκο που συνεπάγεται το… τέντωμα των Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Και το άσχημο είναι ότι ο Ενκουλού δύσκολα θα προλάβει κάποιο παιχνίδι μέσα στον Γενάρη.

Στο κομμάτι των δοκιμών, η χρησιμοποίηση του Καμάτσο σε θέση φορ, δεν ξέρω πόσο ικανοποίησε τον Πάρντιου. Ο Πορτογάλος ήταν ορεξάτος, είχε δοκάρι, συμμετοχή σε φάσεις, κυρίως με σουτ αλλά κλασσικό εννιάρι δεν είναι ούτε μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο. Μόνο κατ΄ ανάγκη όπως χθες και όχι μόνιμα. Προφανώς δεν θα χρειαστεί τώρα που ήρθε και ο Καμαρά.

 Η δεύτερη δοκιμή ήταν η χρησιμοποίηση του Γκαρθία στις πλευρές για να μην στερηθεί τα τρεξίματα του Ματέο στον άξονα. Από τον Ισπανό δεν πρέπει να έχει παράπονο. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Κινήθηκε σε όλους τους χώρους της επίθεσης, πήρε πολλές μπάλες, δημιούργησε και απείλησε και ο ίδιος έχοντας δοκάρι και μια κλασσική ευκαιρία που όμως έπρεπε να κάνει γκολ για την αυτοπεποίθησή του. 

Ο παίκτης όμως που άρπαξε την ευκαιρία ήταν ο Νταμπό και ίσως μπορούσε να μείνει περισσότερο στο ματς αν δεν ήθελε ο Άγγλος να δώσει μετά από καιρό χρόνο συμμετοχής και στον Ντουκουρέ. Είχε ένα πολύ γεμάτο 45λεπτο και έκανε πολλές δουλειές με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε και με το οποίο επικράτησε στο τέλος η ομάδα του. Ο Νταμπό φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα τον συμπληρωματικό του ρόλο μετά την έλευση Ετέμπο και Νταρίντα, δεν μοιάζει να τον… χαλάει και όποτε μπαίνει καταθέτει ό, τι έχει στο χορτάρι, δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού.

Η πρόκριση ήρθε, τα δύσκολα όμως είναι από εδώ και πέρα. Για τον Άρη ξεκινάει ένα διάστημα με αγώνες που θα μετρήσουν το ποσοστό της προόδου του και θα καθορίσουν αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν. Αρχικά τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό, Κυριακή-Τετάρτη για πρωτάθλημα και κύπελλο, το ξεκαθάρισμα με τον Βόλο για την 5η θέση αμέσως μετά και το κρας τεστ με την ΑΕΚ στην Αθήνα. Ένα εξόχως απαιτητικό σετ αγώνων για την ομάδα του Πάρντιου. Τεστ χαρακτήρα, δυνατοτήτων. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανεί ανταγωνιστικός. Πόσο βελτιώθηκε. Να κοιτάξει στα μάτια ομάδες με καλά ρόστερ, δυνατές έδρες. Κοινώς να μετρήσει τις δυνάμεις του με σκοπό να μην κριθεί λιποβαρής. Δεν μπορεί να γίνει καμία διάκριση. Όλα έχουν την σημασία τους στην προσπάθεια που θα γίνει από εδώ και πέρα για να επιστρέψει στο club στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας των προηγούμενων χρόνων που είναι αυτό που του λείπει φέτος πιο πολύ.

Όπως πολύ ορθά είπε και ο Πάρντιου στις δυο διαβολοβδομάδες που ακολουθούν θα χρειαστεί η βοήθεια του συνόλου του ρόστερ με παιχνίδια και μάλιστα που κρίνουν στόχους ανά τρεις μέρες. Αν μη τι άλλο έρχονται δυο άκρως ενδιαφέρουσες εβδομάδες που θα μας κάνουν σοφότερους στο τέλος του πρώτου μήνα του χρόνου…