Αυτό το «κάτι» που του έλειπε
i

© Intime

Αυτό το «κάτι» που του έλειπε

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:36 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 11.01.2024

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω απέναντι στη Μπαρτσελόνα, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν μια ανάσα από την πηγή, αλλά τελικά να μην πίνει νερό.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε επάξια στη Βαρκελώνη, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Στην αρχή βέβαια τα έκανε όλα λάθος.

Στο αμυντικό ριμπάουντ δεν είχε την παρουσία που έπρεπε, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να πάρει 8 έξτρα επιθέσεις στα πρώτα 20'. Η άμυνα πάνω στον Πάρκερ ήταν κάκιστη, και η κυκλοφορία στην επίθεση κόλλησε πολλές φορές.

Κάπως έτσι χρειάστηκε να μπει ο Γκος με τον Μπραζντέικις και με ατομικές ενέργειες να βάλουν στο ματς τον Ολυμπιακό. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως... το χάος.

Κακές αποστάσεις. Κακές αληλοκαλύψεις, λάθος επιλογές στην επίθεση και κάπως έτσι... +15 για την Μπαρτσελόνα. Σε εκείνο το σημείο όμως είδαμε ξανά τον Ολυμπιακό που περιμέναμε να δούμε. Ξύλο στην άμυνα, Μιλουτίνοφ κυρίαρχος στα αμυντικά ριμπάουντ, τρέξιμο στην επίθεση και το ματς στο -3. Εκεί όμως... κάτι έλειπε.

Είναι εύκολο να πούμε πως έλειπε ένας Βεζένκοφ. Παράλληλα θα είναι και άδικο όμως. Ο Σάσα είναι ένας. Ο Πίτερς είναι άλλος. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες, όμως δεν είναι το ίδιο και δεν πρέπει να ζητάμε από τον Αμερικανό να γίνει σαν τον «τρελό» με το 14 στη πλάτη (ή το 7 τώρα στους Σακραμέντο Κινγκς).

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε σκορ όταν το ματς έφτασε στο σουτ, από την άλλη η Μπαρτσελόνα βρήκε δύο σουτ σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων και κάπως έτσι όλα τελειώσαν. Βέβαια το ότι ο Ολυμπιακός έχασε αυτό το παιχνίδι δεν σημαίνει ότι έχασε και κάτι.

Ναι, το 0-2 από τη Μπαρτσελόνα πονάει και πονάει γιατί είναι πολύ πιθανό οι ομάδες να βρεθούν σε ισοβαθμία. Αλλά έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα φέτος, ακόμα και τώρα ένα σερί νικών μπορεί να κάνει την διαφορά. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός προέρχεται από 4 σερί νίκες και έχει δείξει ότι μπορεί να επανέλθει στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση απέναντι στην Μπασκόνια οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να ανασυνταχθούν. Δεν έχουν χρόνο για δάκρυα ή κατήφεια. Πρέπει άμεσα να βρουν τον τρόπο να αντιδράσουν. Μπορούν να το κάνουν. Ώρα να το πραγματοποιήσουν κιόλας.

ΥΓ. Κρίμα για την απίθανη άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πραγματικά είναι κρίμα γιατί αν ο Ολυμπιακός έπαιζε... 5 λεπτά παραπάνω με αυτό το πάθος, το παιχνίδι θα το είχε καθαρίσει.

© Intime

ΥΓ2. Ο Κάνααν πήρε 4 σουτ, όλα, αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος, πάνω σε άμυνα. Δείγμα της καλής άμυνας των Καταλανών, αλλά και της κακής κυκλοφορίας του Ολυμπιακού. Βέβαια, ας μην γελειώμαστε, 0/4 δεν πρόκειται να κάνει ξανά ο Αμερικανός.

ΥΓ3. Ο Μπραζντέικις έπρεπε να παίξει περισσότερο. Ήταν το παιχνίδι που του ταίριαζε. Ειδικά στην επίθεση έδωσε λύσεις. Είναι πάντως ένα κέρδος από αυτό το ματς.

ΥΓ4. Ο Σίκμα για ακόμα ένα ματς δεν μου άρεσε. Στην άμυνα χάθηκε πολλές φορές στις περιστροφές και το αποκορύφωμα ήταν μια φάση που ενώ το ριμπάουντ δεν είχε κερδηθεί, εκείνος είχε ήδη φύγει στον αιφνιδιασμό. Είναι ΟΚ να το κάνει αυτό ο ΜακΚίσικ. Όχι όμως το «4άρι». Ο Πετρούσεφ πρέπει να πάρει χρόνο στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να δείξει και ποιος είναι. Όχι να βλέπει την πλάτη του 35χρονου Αμερικανού στο ροτέισιον.

ΥΓ5. Εξαιρετικός ο Γκος. Αν δεν έκανε τόσο καλό ματς, θα άνοιγα κουβέντα για Ναζ Μήτρου - Λονγκ και την απόφαση να μείνει εκτός. Επειδή όμως ο Ελληνοκαναδός έχει ποιότητα, πρέπει να βρει και τα λεπτά του στην Ευρωλίγκα σύντομα.

ΥΓ6. Μιλουτίνοφ αμυντικά ήταν εξαιρετικός και σε ένα ματς όπου ο Φαλ δεν ήταν ο... γνωστός. Γενικά ίσως να έπρεπε ο Ολυμπιακός να περάσει τη μπάλα περισσότερο μέσα. Στο 1ον1 κανείς από τους δύο (Μιλουτίνοφ - Φαλ) δεν έχει αντίπαλο.

ΥΓ6. Όλα αυτά δεν τα λέμε για να την «πούμε» στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Δεν σηκώνει κουβέντα αυτό. Απλά καταγράφουμε αυτά που βλέπουμε, πάντα με σεβασμό στον κόουτς. Όπως τον έχουμε αποθεώσει πολλές φορές, έτσι καταγράφουμε και κάποιες (ίσως) αστοχίες στη διαχείρηση. Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια, ό,τι και να κάνει και ό,τι και να πει ο Μπαρτζώκας, δεν μπορεί εκείνος να παίξει άμυνα…

Έχασε την ευκαιρία στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
EUROLEAGUE

23:25 - 10.01.2024

Έχασε την ευκαιρία στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με τους Ερυθρόλευκους να γνωρίζουν την ήττα με 86-78 στη Βαρκελώνη. Οι Πειραιώτες είχαν φτάσει στο -3 απέναντι στους Καταλανούς, όμως στο τέλος έχασαν πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, με τους γηπεδούχους να τους τιμωρούν. Στο 11-9 ο Ολυμπιακός, στο 14-6 η Μπαρτσελόνα.