Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα θα έρθει μόνο με σοβαρότητα!

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

Γιαννούλης Λαρεντζάκης / © Intime

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα θα έρθει μόνο με σοβαρότητα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 22/22 και πέρασε ως πρώτος στα νοκ άουτ της Basket League, όμως θα πρέπει να εμφανιστεί όπως πρέπει στη συνέχεια προκειμένου να φτάσει στον τίτλο! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Κάθε χρονιά στην οποία έχεις σκοπό την απόλυτη επιτυχία, χωρίζεται σε κομμάτια. Ή μάλλον σε σκαλοπάτια καλύτερα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ανέβει πολλά από τα σκαλοπάτια που χρειάζεται. Όμως μπροστά του έχει τα πιο δύσκολα.

Απέναντι στην ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και σημείωσε την 22η νίκη του σε 22 αγώνες. Βέβαια η ΑΕΚ δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Η Ένωση στην έδρα της έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και απέναντι στον Ολυμπιακό ήθελε ακόμα ένα. Παρόλα αυτά η ποιότητα των Ερυθρόλευκων έκανε την διαφορά, ενώ στο τέλος η εμπειρία ήταν κομβική, καθώς παρότι η ΑΕΚ μείωσε, το παιχνίδι δεν γύρισε ποτέ.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και έχει παίκτες που ξεχωρίζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη! Κανεις άλλος άλλωστε δεν έχει φόργουορντ σαν τον Σάσα Βεζένκοφ, γκαρντ σαν τους Κώστα Σλούκα και Τόμας Ουόκαπ ή προπονητή σαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα! Αυτός είναι και ο λόγος που η κορυφή της κατάταξης σε Basket League και Euroleague ανήκουν στον Ολυμπιακό. Βέβαια στο ευρωπαϊκό στερέωμα δεν είναι ακόμα «κλειδωμένη» η πρωτιά. Χρειάζεται νίκη απέναντι στη Μπασκόνια την τελευταία αγωνιστική και για να την πετύχει θέλει τον κόσμο στο πλευρό του.

Η τελική βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs στην Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:47 - 09.04.2023

Η τελική βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs στην Basket League

Αμετάβλητη έμεινε η βαθμολογία της Basket League μετά την τελευταία αγωνιστική, αφού λίγο - πολύ οι θέσεις των ομάδων που θα συνεχίσουν στα playoffs είχαν ξεκαθαρίσει. Δείτε σε ποια σειρά τερμάτισαν οι ομάδες και τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν στα playoffs για μια θέση στους τελικούς.

Το είπε εξάλλου και ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το κίνητρο του να έχεις για πρώτη φορά Ελληνική ομάδα στην κορυφή της κανονικής διάρκειας είναι μεγάλο. Ποτέ άλλοτε ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός δεν έχουν κατακτήσει αυτή την κορυφή στο νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας και η αλήθεια είναι πως το να το κάνει ο Ολυμπιακός θα είναι κάτι σπουδαίο.

Βέβαια για την Euroleague θα τα πούμε και μέσα στην εβδομάδα, οπότε δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε όλα σήμερα. Έχουμε μέρες μπροστά μας. Βάσει όμως των όσων είδαμε την 22η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του κομβικά δεδομένα ενόψει της συνέχειας στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε 6 ήττες, κάτι που έχει να συμβεί 26 χρόνια. Αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει και παγίδα. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Αιώνιο αντίπαλο και οι τελικοί δεν αναμένεται να είναι παράσταση για έναν ρόλο. Ο Χρήστος Σερέλης έχει νοικοκυρέψει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και τον έχει κάνει να παίζει σαν ομάδα. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά, όμως αν αναλογιστούμε το πόσο κακοχτισμένος είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, ο Χρήστος Σερέλης είναι ο τελευταίος που φέρει ευθύνη.

Από εκεί και πέρα καμία ομάδα από αυτές που θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολη περίπτωση. Ο Άρης, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των νοκ άουτ, βελτιώνεται διαρκώς, Το Περιστέρι μοιάζει ικανό να αφήσει εκτός ακόμα και τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, ενώ οι Πράσινοι είναι πάντα επικίνδυνοι.

18:42 - 09.04.2023

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα Highlights της 22ης νίκης των Ερυθρόλευκων

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα της ΑΕΚ με 85-78 και έκανε το 22/22 στην φετινή Basket League!

Αυτό λοιπόν που θέλουμε να πούμε είναι πως στο τελείωμα της σεζόν, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και την συγκέντρωση στην οποία μας έχει συνηθίσει, ώστε να δούμε τους Ερυθρόλευκους στην κορυφή της Ελλάδας για ακόμα μια φορά.

Προσοχή! Το ότι πρέπει να είναι προσεκτικός δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι από 3 μέχρι 8 κλάσεις ανώτερος από τους αντιπάλους του. Το να χάσει ακόμα και ένα παιχνίδι θα είναι έκπληξη, όμως μιλάμε για μπάσκετ και μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όλα είναι πιθανά.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ, γιατί πριν από τα πλέι οφς της Basket League, σειρά έχει η Euroleague!

ΥΓ. Επέκταση Ουόκαπ ΧΤΕΣ.

ΥΓ2. Αναμένουμε καυτό ΣΕΦ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα!

ΥΓ3.Υγεία να έχετε όλοι παιδιά, γιατί αυτά τα κρυώματα που κυκλοφορούν δεν παλεύονται!