Ο Μπαρτζώκας χτίζει μια δυναστεία στον Πειραιά

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας / Intime

Ο Μπαρτζώκας χτίζει μια δυναστεία στον Πειραιά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:01 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 16.06.2023

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά πως είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, κατέκτησε το δεύτερη σερί νταμπλ του και θέλει να πετύχει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα στην συνέχεια. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Σε έναν ιδεατό κόσμο, όπου δεν θα επικρατούσαν τα πρωτόγονα ένστικτα, ο τέταρτος τελικός θα είχε ολοκληρωθεί κανονικά, ο Ολυμπιακός, όπως όλα έδειχναν, θα έπαιρνε τη νίκη και το πάρτι θα είχε άλλη χροιά. Αντιθέτως όμως, ο Ολυμπιακός πήρε μεν τον τίτλο, αλλά με ένα παράξενο τρόπο.

Και πώς να μην είναι παράξενος, όταν οι παίκτες τρέχουν έντρομοι στα αποδυτήρια, έχοντας δει φωτοβολίδες να ταξιδεύουν προς το μέρος τους; Το ελληνικό μπάσκετ λοιπόν πονάει, καθώς σαν λαός δείξαμε πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, απογοητευμένος με την εικόνα της ομάδας του, αντέδρασε με τον πλέον άσχημο τρόπο και το ΟΑΚΑ μοιάζει την στιγμή που μιλάμε με βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από την άλλη έστησε ένα υπέροχο πάρτι στο ΣΕΦ, γεμάτο τραγούδι, χαμόγελα και θετική αύρα.

Στον αθλητισμό είναι σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και το να μπορείς να χάσεις είναι εξίσου σημαντικό. Άλλωστε, εάν όλοι κέρδιζαν διαρκώς, τότε η χαρά της νίκης δεν θα είναι η ίδια. Αρκετά όμως για τα επεισόδια. Πάμε στα δικά μας τώρα.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή κι εκεί θέλει να μείνει. Καλύτερη ομάδα της Ευρώπης με το καλύτερο μπάσκετ, τον καλύτερο προπονητή, τον καλύτερο παίκτη και την μεγαλύτερη υγεία από κάθε άλλον σύλλογο της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν γύρισε ξανά στον Ολυμπιακό, θέλησε να κάνει κάτι σπουδαίο. Αυτό το σπουδαίο λοιπόν το απολαμβάνουμε σε κάθε αγώνα των Ερυθρόλευκων φέτος. Μπάσκετ από άλλον πλανήτη, διαρκείς κίνηση, μεγάλα σουτ και υπό καλές προϋποθέσεις. Έτσι είχε φτάσει σε διψήφιες διαφορές τόσο σύντομα ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, έτσι έφτασε κι ένα σουτ μακριά από την Ευρωλίγκα.

Μην ξεγελιέστε, μιλάμε για ένα τρόπαιο, αυτό του πρωταθλητή Ελλάδας που έπρεπε να καταλήξει στον Πειραιά. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη, με τον Ολυμπιακό να επιστρατεύει την μπασκετική δικαιοσύνη και να φτάνει στο τρόπαιο.

Γενικά πάντως, αυτός ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός για πολλά. Από το 2020 μέχρι και σήμερα, 3 και κάτι χρόνια δηλαδή, ο σύλλογος πηγαίνει όλο και πιο μπροστά.

Όπως είπαν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, σε 16 μήνες ο Ολυμπιακός κατέκτησε ό,τι είχε κατακτήσει μέσα σε 16 χρόνια, δηλαδή 5 τίτλους. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και δείχνει τον αέρα αλλαγής που έχουμε πλέον στο ταλαιπωρημένο ελληνικό μπάσκετ.

Αυτό μοιάζει να είναι μόνο η αρχή για τον Ολυμπιακό, που πλέον είναι στο τοπ επίπεδο και δείχνει ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω και στην συνέχεια. Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για πολύ καιρό και σε όλες τις διοργανώσεις.

Λέτε να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση; Με κινήσεις όπως αυτή που ετοιμάζει πάντως για τον Σάσα Βεζένκοφ, το μόνο εμπόδιο για την ομάδα του Ολυμπιακού, προκειμένου να δημιουργήσει την δική του δυναστεία, θα είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε αυτό που μας προσφέρει…

ΥΓ. Τα είπαμε όμορφα στο Live Postgame του Sportal. Αν δεν μας έχεις δει, τώρα είναι η ευκαιρία, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΥΓ2. Αυτό το 14-0 ή το 16-1 δεν ξέρουμε εάν τα συναντήσουμε ποτέ ξανά. Είναι τρομερά δύσκολο και δείχνει την σπουδαία κατάσταση της μιας ομάδας και τις δυσκολίες της άλλης. Του χρόνου, με τον Αταμάν να φέρνει τον δικό του αέρα στον Παναθηναϊκό, μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν. Μέχρι τότε όμως, η διαφορά είναι δεδομένη.