Όχι πάλι τέτοια ήττα...

Όχι πάλι τέτοια ήττα...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:26 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 19.12.2022

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει την την ήττα του Ολυμπιακού απέναντι στη Βιλερμπάν, η οποία ήρθε με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν και σχεδόν όλες οι προηγούμενες των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα 21 πόντων. Λογικό. Ο Ολυμπιακός χάνει στο τέλος το ματς. Δυστυχώς, στη φετινή ομάδα του Πειραιά και αυτό είναι κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση. 

Διαβάσατε στο SPORTAL νωρίτερα μέσα στη μέρα, μια σούπερ ανάλυση από τον καλό συνάδελφο, Νίκο Καλαμπάκα, σχετικά με το γιατί ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει την κακή… συνήθεια να χάνει παιχνίδια μέσα από τα χέρια του. Πάνω σε αυτό θα υπερθεματίσω και εγώ. 

Ο Ολυμπιακός, σε 4 από τα 5 παιχνίδια που έχει ηττηθεί, απώλεσε διψήφιες διαφορές και στο τέλος κατέρρευσε, επιτρέποντας στους αντιπάλους του να πάρουν τη νίκη. Την πρώτη φορά λες «εντάξει, έτυχε». Την δεύτερη πάλι το ίδιο. Πλέον όμως είμαστε στις 4 φορές και οι δικαιολογίες στερεύουν. 

Δεν είναι μόνο θέμα του Μπαρτζώκα. Και οι παίκτες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στο τέλος, καθώς στο ξεκίνημα είναι πάντα σε τρομερή κατάσταση, όμως στη συνέχεια τα κάνουν σαλάτα! Προσοχή, δεν λέμε ότι δεν έχει ευθύνες ο Έλληνας κόουτς. Και τον ίδιο να ρωτήσεις (ειδικά τον ίδιο που είναι και ένας από τους λίγους παντελονάτους προπονητές που έχουν μείνει) θα σου πει ότι φταίει για αυτές τις ήττες. 

Το τι θα μπορούσε να κάνει είναι μεγάλη ιστορία και να την πιάσουμε θα είναι λίγο «καφενειακό». Είναι δεδομένο πάντως ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει αυτόν τον τομέα, γιατί θέλει (και μπορεί) να πάει μακριά στη φετινή Ευρωλίγκα. Αφήνοντας όμως παιχνίδια να φύγουν μέσα από τα χέρια του, μόνο αυτό δεν θα πετύχει! Θέμα πνευματικό των παικτών, θέμα ξεκούρασής τους, θέμα διαχείρισης του κόουτς. Αυτά και άλλα πολλά θα παίξουν τον ρόλο τους στην συνέχεια. 

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός δεν χάθηκε, όμως είναι μια ήττα που πονάει, ειδικά με δεδομένο το πώς ήρθε. Και πριν πείτε ότι η Βιλερμπάν είναι κακή ομάδα, να σας θυμίσουμε πως πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα πριν λίγες μόνο ημέρες! 

Στην Ευρωλίγκα κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Εσύ το κάνεις να είναι εύκολο, όπως έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με αντίπαλο την Φενέρ. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται διάρκεια και αυτό είναι ένα ζήτημα σοβαρό, καθώς αυτό είναι το μεγάλο κενό του Ολυμπιακού φέτος. Να μπορεί δηλαδή να διατηρεί το προβάδισμά του και να περιορίσει τα κενά διαστήματα.  

Αυτή είναι η διαφορά μιας ομάδας απλά καλής και μιας ομάδας σπουδαίας. Από το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένουμε σπουδαία πράγματα. Στο κάτω – κάτω μας έχει κακομάθει ο Ολυμπιακός και περιμένουμε μόνο μεγάλα πράγματα από τους Πειραιώτες. Θα το βρούνε. Το ερώτημα είναι πότε. Τα μας με Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό που ακολουθούν είναι καλές ευκαιρίες να επανέλθει στα γνωστά στάνταρ. Βέβαια μην ξεχνάμε πως η ίδια 12άδα που ηττήθηκε στη Γαλλία, είναι αυτή που κέρδισε με 27 τη Φενέρ. Με λίγα λόγια, όσο και αν ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει αντίδοτο στα προβλήματα που προαναφέραμε, εμείς δεν πρέπει να τρελαινόμαστε. 

Αυτά για τώρα. Ώρα για χαλάρωση το Σαββατοκύριακο με All Star Game και η στήλη από την επόμενη εβδομάδα θα είναι ξανά μαζί σας. Πάντα θα έχουμε κάτι να συζητήσουμε εξάλλου…

ΥΓ. Ο Κάνααν με έχει εντυπωσιάσει. Από το ντέρμπι και μετά είναι άλλος παίκτης και σταθερά ξεχωρίζει για τον Ολυμπιακό. Μακάρι να συνεχίσει έται. 

ΥΓ2. Ο Βεζένκοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης σε ολόκληρη την Ευτρώπη, όμως παίζοντας σερί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χάνει την φρεσκάδα του. Αυτός είανι και ο μοναδικός ενδοιασμός μου στην διαχείριση του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

ΥΓ3. Ερυθρός Αστέρας έρχεται και μια γιορτή θα στηθεί στο ΣΕΦ. Ανυπομονώ! 

ΥΓ4. Ο Ουόκαπ τόνισε στη συνέντευξή του στο SPORTAL πως θέλει να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε η διοίκηση της ΚΑΕ να μας έδωσε το… κλικ της και να κινηθεί ανάλογα. 

ΥΓ5. Εάν χαθεί και άλλο ματς έτσι θα αποτελεί έγκλημα…