Η απόδοση πόνεσε πιο πολύ από την ισοπαλία

Σεμπάστιαν Παλάσιος

i

© Intime

Η απόδοση πόνεσε πιο πολύ από την ισοπαλία

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:32 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 02.04.2023

Η αναπάντεχη απώλεια βαθμών και τα «στραβοπατήματα» μπορούν να συμβούν σε κάθε ομάδα, ακόμα και στο χειρότερο τάιμινγκ. Όμως η κακή εικόνα είναι που προβλημάτισε περισσότερο τους «πράσινους»…

Αυτοκτονία… Στα ιαπωνικά, χαρακίρι. Αυτό ακριβώς έκανε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ένα ματς που συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των «must win» για όποιον θέλει να στεφθεί πρωταθλητής, η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός απέτυχε παταγωδώς. Χωρίς ενέργεια, χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία, εγκλωβίστηκε στην μαζική άμυνα που έστησε ο Κώστας Μπράτσος και έχασε δύο βαθμούς που ίσως να αποδειχτούν καθοριστικοί στη διεκδίκηση του τίτλου. 

Ασφαλώς τίποτα δεν έχει τελειώσει και απομένουν οκτώ αγωνιστικές. Αλλά, το χειρότερο από το αποτέλεσμα και το σκορ είναι η εμφάνιση του Τριφυλλιού. Η οποία παρέπεμπε στην κατάρρευση του Ιανουαρίου και όπως εξήγησε ο Γιοβάνοβιτς, έλειψαν οι ατομικές ενέργειες, που θα διασπούσαν την ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων. 

Είχαμε γράψει μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι ο Παναθηναϊκός για να τερματίσει πρώτος, πρέπει να απειλεί περισσότερο και κυρίως, να σκοράρει. Απέναντι στον Βόλο, ναι μεν είχε πιο πολλές φάσεις για γκολ, αλλά καμία από αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί κλασική. 

Αντίθετα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν βγήκαν ούτε μία φορά απέναντι από τον Κλέιμαν, ο οποίος πρέπει να πέρασε το πιο ήσυχο βράδυ του ως τερματοφύλακας της ομάδας της Μαγνησίας κόντρα σε κάποιον από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα ερχόταν η ώρα της αστοχίας στο πέναλτι

Βέβαια, όλα θα μπορούσαν να είχαν άλλη κατάληξη, εάν ο Σπόραρ ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος στις καθυστερήσεις. Αλλά, είναι δεδομένο ότι θα ερχόταν η ώρα που ένας παίκτης του Τριφυλλιού θα αστοχούσε από την άσπρη βούλα. 

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλούς βαθμούς τη φετινή σεζόν με αυτό τον τρόπο -όχι από κάποιο άδικο σφύριγμα, για να είμαστε σαφείς- αλλά η τύχη δεν θα σου χαμόγελα πάντα. Κάποια στιγμή, το απόλυτο από το σημείο του πέναλτι, ήταν δεδομένο ότι θα «έσπαγε»…

Το μόνο θετικό κατά μία έννοια, είναι ότι το παιχνίδι με τον Άρη ακολουθεί άμεσα και ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει χρόνο για μεμψιμοιρία. Την Τρίτη η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά την ισοπαλία με τον Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι «πράσινοι» πρέπει να σκέφτονται την επίσκεψή τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Φυσικά, πλέον το διπλό είναι μονόδρομος και ο Παναθηναϊκός καλείται για δεύτερη φορά φέτος, στην ίδια έδρα, να δείξει χαρακτήρα και να αποδείξει ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή. Αλλιώς, ακόμα και η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα τεθεί σε σοβαρή αμφισβήτηση.

Η «διαβολοβδομάδα» έγινε… δυσκολότερη

Το παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο είναι η απαρχή μιας πολύ δύσκολης εβδομάδας για τον Παναθηναϊκό. Στην οποία ακολουθούν την Τετάρτη το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την επόμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε αυτό το τάιμινγκ, μετράνε οι βαθμοί και όχι τόσο το θέαμα.

Ασφαλώς, δεν είναι ενθαρρυντικό για μία ομάδα να νικάει ασθμαίνοντας. Δεν στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα. Από την άλλη, εάν ο Παναθηναϊκός στεφθεί πρωταθλητής, θα θυμάται κανείς εάν έπαιξε καλά στη Θεσσαλονίκη και στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων; Όχι. Όπως και το αντίστροφο. Σε περίπτωση αποτυχίας, δεν θα μετράνε μία ή δύο πειστικές εμφανίσεις.

Η βαθμολογία των playoffs της Super League: Κερδισμένη ΑΕΚ, χαμός με τις ισοπαλίες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:57 - 02.04.2023

Η βαθμολογία των playoffs της Super League: Κερδισμένη ΑΕΚ, χαμός με τις ισοπαλίες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πλέον... συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας των playoffs της Super League με τον Παναθηναϊκό, που έμεινε στο μηδέν με τον Βόλο. Έχασε ευκαιρία ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία με τον Άρη.

Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να ανακτήσει τη νοοτροπία του νικητή και στα δύσκολα παιχνίδια, να μην παρουσιάζει μόνο σφιχτή ανασταλτική λειτουργία. Το «μηδέν» βοηθά στην αποφυγή της ήττας, αλλά δεν δίνει νίκες.

Φυσικά, τα βήματα πρέπει να γίνουν ένα-ένα. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αφοσιωθεί στον Άρη και να πάρει το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τρεις βαθμούς σε μία μέρα που η ΑΕΚ θα βγάλει το εύκολο ματς του προγράμματος με τον Βόλο και στο Φάληρο θα… φαγωθούν ο Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ, θα είναι το πιο ηχηρό… σινιάλο για τον τίτλο! Έτσι και αλλιώς, οι ισοπαλίες που απέσπασαν Βόλος και Άρης, διαφοροποίησαν τα δεδομένα…