Γλύτωσε τα χειρότερα, ας βρει αφετηρία για τα καλύτερα

Παναθηναϊκός

i

©Intime

Γλύτωσε τα χειρότερα, ας βρει αφετηρία για τα καλύτερα

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:22 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 01.12.2023

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο «Θεράμικα» δεν μετατράπηκε σε καταστροφή και δίνει μία μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσουν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς την αυτοπεποίθηση που τους έχει λείψει.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο (και δεν ταιριάζει με την ιστορία του Συλλόγου) να αναλύεις τη διαφορά μιας ήττας από μία άλλη ήττα. Πόσο μάλλον όταν έχει χαθεί ένας στόχος. Γιατί η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ με 3-2, σημαίνει και τον αποκλεισμό του από την επόμενη φάση του Europa League. Ωστόσο, δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης ποια θα ήταν η μορφή της συζήτησης στα social media, εάν ο Παναθηναϊκός έχανε με 3-0 ή και με ευρύτερο σκορ από τη Βιγιαρεάλ, με την εικόνα που είχε μέχρι το 60ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Θεραμικά».

Αντιθέτως η τροπή που πήρε το παιχνίδι μετά το ακυρωθέν γκολ του Αϊτόρ, μετέβαλε άρδην τις εντυπώσεις. Έχει μεγάλη σημασία πώς το Τριφύλλι αντέδρασε στο δικό του μπλακ-άουτ και είχε τα αποθέματα να ψάξει μία ανέλπιστη ανατροπή. Στην ουσία της κουβέντας, ούτε και με την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε κάτι περισσότερο. Ίσως να εξασφάλιζε πρόωρα τη συμμετοχή στο Conference League για την τρίτη θέση, εάν την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η Μακάμπι Χάιφα ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο.

Μόλις την προηγούμενη Κυριακή, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφεραν να επανέλθουν μετά το γκολ του Μορόν και τα επιπόλαια λάθη του Μπρινιόλι και του Τζούρισιτς. Τώρα η ολιγωρία του Αράο που έφερε το 3-0 της Βιγιαρεάλ, λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για τους «πράσινους». Από την άλλη, αυτό το γλυκόπικρο φινάλε δεν πρέπει να κρύψει τις αδυναμίες και τις κραυγαλέες δυσλειτουργίες. 

Η ανισορροπία στην ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας, τα νεκρά διαστήματα και η ανεξήγητα κακή ψυχολογία, αποτελούν σταθερά συμπτώματα στη διάρκεια του Νοεμβρίου. Εάν με κάποιο τρόπο ο Γιοβάνοβιτς δεν τα διορθώσει, αναμφίβολα θα συνεχίσουν να προκαλούν απώλειες βαθμών και χαμένους στόχους... Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει πολύ χρόνο για μεγάλες τομές και παρεμβάσεις, γιατί ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή τον ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εξυπακούεται ότι προέχει η επίτευξη της νίκης αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από τον σέρβο προπονητή και το επιτελείο του.

Βασίλης Μοιρώτσος: «Χαρμολύπη για τον Παναθηναϊκό - Αντίδραση μεγάλου γκολκίπερ από τον Μπρινιόλι»
SPORTAL ORIGINALS

08:47 - 01.12.2023

Βασίλης Μοιρώτσος: «Χαρμολύπη για τον Παναθηναϊκό - Αντίδραση μεγάλου γκολκίπερ από τον Μπρινιόλι»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος, απεσταλμένος του Sportal στην Ισπανία, σχολίασε από το «Ceramica» την ήττα 3-2 του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League.

Υ.Γ.: Περίεργο και αλλοπρόσαλλο άθλημα το ποδόσφαιρο. Ο Μπρινιόλι θα μπορούσε να είχε χάσει την μπάλα από τον Μπαένα μόλις στο 2ο λεπτό και να δεχτεί άλλο ένα παρόμοιο γκολ μέσα σε λίγες μέρες. Κάτι που αν συνέβαινε, είναι άγνωστο πώς θα μπορούσε να το αντέξει ο Ιταλός τερματοφύλακας. Όχι μόνο δεν εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή μιας τραγωδίας, αλλά με την τριπλή απόκρουση του στο τέλος του παιχνιδιού και με την αποθέωση από τους οπαδούς, ο Μπρινιολι ίσως να πήρε εκείνη την ψυχολογική ανάταση που τόσο πολύ είχε ανάγκη...