Τα... μαγικά μανιτάρια του ΠΑΟΚ και ο «Ροναλντίνιο» Κωνσταντέλιας

Κωνσταντέλιας

i

©intime

Τα... μαγικά μανιτάρια του ΠΑΟΚ και ο «Ροναλντίνιο» Κωνσταντέλιας

Μάνος Τσαλγατίδης 08:24 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 04.08.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα όσα έγιναν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Για να εξηγήσει κανείς τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Ισραήλ θα πρέπει ή να έχει καταναλώσει σεβαστή ποσότητα μαγικών μανιταριών, ή να είναι τόσο άνιωθος που κατάφερε να παρακολουθήσει τον πιο αλλοπρόσαλλο αγώνα τον τελευταίων ετών χωρίς άγχος και πίεση.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει από την Ιερουσαλήμ με 1-4 σε ένα παιχνίδι, που προηγήθηκε με το αυτογκόλ της χρονιάς, έμεινε με 10 παίκτες από λάθος του Σβαμπ, το οποίο πλήρωσε ο αφελής (στη φάση) Αουγκούστο, δέχθηκε γκολ από καταλάθος κεφαλιά του Φράιντεϊ, ο Κοτάρσκι έπιασε πέναλτι και ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει δύο γκολ στις καθυστερήσεις του 90΄, ενώ νωρίτερα ο υπεύθυνος των ποτιστικών του σταδιού πιθανότατα έπαιζε με τα κουμπιά.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως στις προκριματικές φάσεις κανείς δεν κοιτάει το πως θα προκριθείς, αλλά το αν θα προκριθείς. Ε, οι «ασπρόμαυροι» τα κατάφεραν και αυτό έχει σημασία. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Πραγματικά, κανείς δεν θα θυμάται πως έφτασε εκεί το σύνολο του Λουτσέσκου. Κανείς δεν θα έχει στον νου του αν ο Δικέφαλος έπαιζε το τίκι-τάκα του Γκουαρδιόλα, ή το κατενάτσιο των ιταλικών ομάδων τη δεκαετία του 80.

Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα περίεργο ματς, αφού ο Δικέφαλος μετά το 0-1 θα μπορούσε να βρει και άλλο γκολ, αντιθέτως όμως κόντεψε να ισοφαριστεί, αλλά ο Κοτάρσκι μάντεψε με ψυχραιμία τη σωστή γωνία και κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, που αφού δεν δέχθηκε γκολ, κατάφερε να σκοράρει με τον Μπράντον, που έκανε τελική μετά από τρεις επίσημους αγώνες.

Η επιλογή του Ράζβαν Λουτσέσκου να αποσύρει τον εξαγριωμένο Τάισον και να ρίξει στο ματς τον Τσιγγάρα ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς ο 22χρονος μέσος ηρέμησε το παιχνίδι και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα (όχι πάντα με επιτυχία) ωστόσο. Η αλλαγή του Σαμάτα επίσης βοήθησε και ο Τανζανός έδειξε πως αν ο παίκτης έχει ποιότητα, αυτή φαίνεται ακόμα και αν ο ποδοσφαιριστής είναι ανέτοιμος.

Σαφώς, πρέπει να γίνει ιδιαίτερα αναφορά στον Κωνσταντέλια, ο νεαρός μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα που ο ΠΑΟΚ είχε χώρους και αυτό ήταν... βούτυρο στο ψωμί του μικρού μάγου, ο οποίος έμοιαζε πιο συγκεντρωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς μετά και τα τετ α τετ που είχε με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Το μαγικό που κάνει στο τρίτο γκολ εμένα προσωπικά μου θύμισε λίγο τον Ροναλντίνιο, ενώ επιτέλους κατάφερε να βρει δίχτυα με τελική του ενέργεια.

Γίγαντας Κοτάρσκι και «μάγος» Κωνσταντέλιας στην απόδραση του ΠΑΟΚ από το «Teddy Stadium»
CONFERENCE LEAGUE

00:08 - 04.08.2023

Sportal NOW Γίγαντας Κοτάρσκι και «μάγος» Κωνσταντέλιας στην απόδραση του ΠΑΟΚ από το «Teddy Stadium»

Σε μια... τρελή ρεβάνς με αυτογκόλ, αποβολή, χαμένο πέναλτι και ποτιστικά να ανοίγουν εν μέσω αγώνα, ο ΠΑΟΚ παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα από το 40', επικράτησε 4-1 της Μπεϊτάρ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa Conference League, χάρη στον Κοτάρσκι και τα «μαγικά» του Γιάννη Κωνσταντέλια! Η Χάιντουκ του Λιβάγια η πρόκληση που ακολουθεί για τον «Δικέφαλο».

Ωστόσο, το γεγονός πως ο Δικέφαλος προκρίθηκε δεν σημαίνει πως η αγωνιστική γύμνια δεν έκανε «μπαμ» ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ άμεσα και μπορεί όπως φαίνεται ο Οζντόεφ να είναι προ των πυλών της Τούμπας, αλλά το ρόστερ χρειάζεται και άλλες προσθήκες με ποιότητα και προσωπικότητα.