Παράνομη η Βουλή των Ελλήνων και η ψήφος σας κ. Αυγενάκη;

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

i

© Intime

Παράνομη η Βουλή των Ελλήνων και η ψήφος σας κ. Αυγενάκη;

Ηλίας Λαλιώτης 20:54 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 06.04.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης σχολιάζει τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη για το ΟΑΚΑ και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και εξηγεί γιατί τις θεωρεί επικίνδυνες από κάθε άποψη.

Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήρθε ξανά στην επικαιρότητα από τις νέες δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, που σε κάνουν να απορείς (για πολλοστή φορά) για τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και για όσους τους εμπιστεύονται να καθορίζουν το μέλλον μας.

«Έχω υποχρέωση τα πάντα να εξελιχθούν νόμιμα. Άλλο να θέλεις τον αγωνιστικό χώρο που έχει μια σύνδεση ψυχική, άλλο να απαιτείς το μεγαλύτερο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, για εμπορική δραστηριότητα. Δεν θα ενδώσω επειδή το απαίτησε ο κ. Γιαννακόπουλος» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού.

Αυτό που αδυνατεί να εξηγήσει η κοινή λογική είναι ποιο ακριβώς δεν θεωρεί νόμιμο ο κ. Αυγενάκης. Την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος και ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων τον Μάιο του 2022 (και φυσικά από τον Λευτέρη Αυγενάκη), στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «στην παραχώρηση περιλαμβάνονται, επιπλέον, το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής χρήσης του οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχημάτων (P5)»;

Το άρθρο 6 της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

Λέει δηλαδή στον ελληνικό λαό πως είναι παράνομη η Βουλή και η δική του ψήφος; Καταλαβαίνει πως μια τέτοια δήλωση είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη για τη δημοκρατία και τη χώρα μας; Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τι (ή ποιος) τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να προσπαθεί να μπει εμπόδιο σε μια σύμβαση που η ίδια η κυβέρνηση -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- προωθεί να υπογράψει πριν από τις εκλογές.

Επίσης, στα δικά μου μάτια, είναι τουλάχιστον ακατανόητη η ύβρις προς τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. «Δεν διαχειρίζομαι την περιουσία του πατέρα μου, διαχειρίζομαι δημόσια περιουσία. Δεν έχω δικαίωμα να κλείσω τα μάτια. Σήμερα είναι ο Γιαννακόπουλος, αύριο δεν είναι» δήλωσε επίσης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ένας πολιτικός που ελάχιστοι γνώριζαν πριν του δοθεί το υφυπουργείο αθλητισμού και ο οποίος έχει στρέψει εναντίον του (με επίσημες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις) όλους τους συλλόγους πλην του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Η οποία βρίσκεται στο τμήμα μπάσκετ από το 1987 (όταν την ανέλαβε ο Παύλος Γιαννακόπουλος) μέχρι σήμερα, 36 ολόκληρα χρόνια δηλαδή και από το 1971 συνολικά στον σύλλογο.

Αυτός που «σήμερα είναι και αύριο δεν είναι», όπως έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία, είναι κάθε πολιτικός που τα βάζει με ιστορικούς συλλόγους, τον κόσμο τους και ανθρώπους που επενδύουν τα εκατομμύριά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

ΥΓ1. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΟΑΚΑ διαθέτει συνολικά 8 πάρκινγκ και ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει πρόβλημα με την παραχώρηση του ενός εξ αυτών, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με τη σχετική τροπολογία, με τη διευκρίνιση πως εξαιρέσεις θα υπάρχουν σε αγώνες Εθνικών ομάδων, ή διοργανώσεις παγκόσμιων ή ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΥΓ2. Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων και αποδιδόταν με το σχήμα Ύβρις → άτη → νέμεσις → τίσις. Συγκεκριμένα οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ύβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «άτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη ανοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. Μια αρχαία αντίληψη που γίνεται αντιληπτό πως βρίσκει εφαρμογή και στη σημερινή κοινωνία ποικιλοτρόπως...