Αν δεν έχετε καταλάβει τι παίκτη πήρε ο Παναθηναϊκός, αρκεί να δείτε μόνο αυτό το βίντεο...

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

i

© Intime

Αν δεν έχετε καταλάβει τι παίκτη πήρε ο Παναθηναϊκός, αρκεί να δείτε μόνο αυτό το βίντεο...

Ηλίας Λαλιώτης 08:45 - 13.08.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν έχει μόνο το ταλέντο, αλλά πάνω από όλα διαθέτει την προσωπικότητα για να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στη EuroLeague με τον Παναθηναϊκό.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει. Ο Παναθηναϊκός έχει συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του (απομένει ουσιαστικά να ξεκαθαρίσει μόνο η υπόθεση του Σβι Μιχάιλιουκ μέσα στο επόμενο διήμερο) και οι περισσότεροι από τους παίκτες που θα έχει φέτος στη διάθεσή του ο Εργκίν Αταμάν θα βρεθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο κόσμος του Τριφυλλιού ανυπομονεί για αυτή τη στιγμή, τα πρώτα φιλικά και φυσικά την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μιας ομάδας που έχει χτιστεί με στόχο να του δώσει και πάλι μεγάλες χαρές και τρόπαια. Μέχρι τότε όμως απολαμβάνει ήδη κάποια από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας. Έστω και μεμονωμένα με τις εθνικές ομάδες του καθενός. Δεν παύουν όμως να είναι χρήσιμα για να γνωρίσουμε κάποιους από τους πολλούς νέους παίκτες (όπως ο εξαιρετικός μέχρι τώρα με την Πολωνία, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι), αλλά και να τσεκάρουμε την κατάσταση κάποιων που είχαμε καιρό να δούμε (όπως ο Ντίνος Μήτογλου).

Μην κοροϊδευόμαστε όμως... Ο παίκτης που έχει αυτή τη στιγμή υποχρεώσεις και συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Αυτός για τον οποίο περισσότεροι από 300 οπαδοί βρέθηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν και ο οποίος από τις πρώτες του εμφανίσεις με την εθνική Ισπανίας δικαιώνει τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομά του.

27 πόντοι για... ζέσταμα στο φιλικό με τη Βενεζουέλα χωρίς να χάσει σουτ και άλλοι 17 (μαζί με 6 ριμπάουντ) απέναντι στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του δείχνουν το τρομερό ταλέντο που διαθέτει. Αυτό όμως που τον καθιστά στα δικά μου μάτια υποψήφιο για να είναι ο κορυφαίος παίκτης τη EuroLeague την ερχόμενη σεζόν με τον Παναθηναϊκό είναι η τεράστια προσωπικότητά του.

Όσοι δεν έχουν καταλάβει τι παίκτη πήρε ο Παναθηναϊκός και τον ηγετικό του χαρακτήρα, αρκεί να δουν το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media από την αναμέτρηση της Ισπανίας με τους Σλοβένους. Ο 27χρονος φόργουορντ κατά τη διάρκεια ενός time out, πήρε τον λόγο από τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Άρχισε να εξηγεί ένα σύστημα και να το δείχνει στο πινακάκι του προπονητή του. Με τον Ιταλό να παρακολουθεί ήρεμος, δείχνοντας πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα με αυτό που γινόταν.

Μάλιστα, όταν πρόσθεσε ο Σκαριόλο κάτι, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ τον διόρθωσε κι έκανε μια διευκρίνιση, με την οποία αμέσως συμφώνησε ο Ιταλός τεχνικός, καταλαβαίνοντας πως ο άσος του Παναθηναϊκού έχει δίκιο. Μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο της ηγετικής του προσωπικότητας...